Haapsalu noormees korraldab kütuseaktsiisivastaseid meeleavaldusi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kütuseaktsiisi tõusu vastaste meeleavalduste üks korraldajaid on EKRE noortekogu Sinine Äratus liige, Haapsalust pärit noormees Sander Särel.

„Ma otsustasin ürituse teha rahulolematusest, sest valimiste ajal ei rääkinud meile keegi, et hakatakse tõstma makse ja aktsiisimäärasid, mille tõstmisega tõusevad kõik hinnad,” põhjendas Särel. Noormehele teeb muret ka majutusasutuste maksuerisuste kaotamine, sest tema sõnul on see sektor, mis annab paljudele siinsetele elanikele tööd.

Särel korraldab meeleavaldusi koos EKRE liikme Silver Jõggeriga.

„Põhiseaduses on kirjas, et kõrgema võimu kandja on rahvas. Me proovime näidata, et rahvas üle kogu riigi ei soovi näha selliseid muudatusi maksudes. Me loodame, et valitsejad võtavad meid kuulda,” ütles Särel.

Tema sõnul oli enne valimisi reklaamides mitmesuguseid asju lubades selgelt öeldud, et lubaduste täitmiseks on raha. „Isamaa ja Res Publica Liidu reklaamis oli väga konkreetselt selline lause,” ütles Särel.

Kui aga on vaja kuskilt raha leida, võiks Säreli arvates maksustada välisriikide pangad, mis viivad igal aastal maksuvabalt tulu välja. Eile pärastlõunaks oli Facebookis üldise üritusega liitunud ligi 66 000 inimest, Tallinnas korraldatava meeleavalduse kutse oli vastu võtnud üle 5000, Tartu oma ligi 800 ja Helsingis peetava üle 200. Säreli sõnul selgub peagi, kas Narvas tuleb meeleavaldus, samuti on Pärnu inimesed huvi näidanud. Meelt avaldatakse pühapäeval kell 12.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ikka, Kütuse tarbijale
9 aastat tagasi

selge see, et oled reformikate ridades ja ei pea vist kaugelt otsima!
Küsimused sulle:
1) võimul olnud reformid teatasid sügisel, et majade kütteks kasutatav nn. sinine kütteõli keelatakse ära ja majade kütmiseks peab nüüd maksma täie rauaga.Kas see oli algus ?
(Väike osa elanikkonnast sai noa selga, nende hääled ei kostnud kaugele)
2) kas teist korda samasse ämbrisse astumine ikka õnnestub?

pook
9 aastat tagasi

See esimene ajab küll hülgemöla.
Juba praegu maksab bensiin 95 1.20€.
Kui lisatakse järjest igal aastal 5senti juurde 5a järjest, siis oleks praeguse nafta maailmaturu hinnaga hind juba 1.45€.
Naiivne on aga arvata, et nafta barreli hind jääb selliseks nagu praegu 64 usd tänase kursi järgi. Kui tõuseb tagasi 85 või 100 usd peale, siis lisatakse hinnale vähemalt 20 või 30 senti otsa.
Me ei jõua oma palkadega osta kütust näiteks 1.70€ liitri kohta.
Soomlane jõuab küll aga meid teeb see vaeseks pluss veel üleüldine hinnatõus sinna otsa.

to: xp
9 aastat tagasi

Tere “naljatilk!

Soov oleks teada saada, missuguses mõisas või lossis teie elate, et kardate omandimaksu?
Palun lisage oma lossist või häärberist pildid.
NB! Vaadake suurärimehe, rikkuri Jüri Mõisa maja pilte: http://ekspress.delfi.ee/news/juri-mois-

kle xp
9 aastat tagasi

pole vaja luua mingeid uusi ministrikohti ja pooled neist klounidest, kes makse tahavad tõsta, tuleb ise panna elama miinimumpalgaga ja las siis ostavad ja maksavad nagu normaalsed inimesed tööl käies ja ületunde tehes, aga ikka on pidevalt puudu!!!

xp
9 aastat tagasi

Naljatilgad! Kui kütuseaktsiisi tõstmine tühistatakse, siis tuleb ju selle asemel mingeid muid makse juurde kruvida. Ühe variandina on kõne all näiteks omandimaksud. Kas siis läheme selle vastu protesteerima? Ja nii lõpmatuseni?

to: Kütuse tarbija
9 aastat tagasi

Kas teie olete ka üks nendest peaministri Taavi Rõivase nõunikest nagu Sven Kirsipuu “Pikaajalise riigiametniku jaoks ei ole olemas üksi elavaid pensionäre ega tööealisi, sest neid analüüs ei käsitle”… Kes tegi nn. analüüsi: Palun loe “Kus häda kõige suurem, seal EXsel kõige lähem: valitsus lollitab numbritega, et maksutõusu mõju ilusamana näidata. Loe: 23.apr. 2015 “Arileht” http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kus-hada-koige-suurem Ma paluksin “Lääne Elul” koheselt eemaldada selle kommentaari, mis te siin kirjutasite. Arvan, et tetahtsite olla sama “tark” nagu peaministri Taavi Rõivase nõunik Sven Kirsipuu või hoopis maksti teile selle kommentaari nn. Exseli tabeli lisamise eest. Parem lisage oma nimi ja e-maili aadress, siis… Loe rohkem »

tsurka
9 aastat tagasi

kütusetarbja, sa võiksid aasta lõikes minu paagi täied ka kinni plekkida kui seee nii väike asi on…. ilge ahv oled. kirjutad jälle mingi reformierakonna saatel?
hale kõõlus oled. see on ainuõigem samm, et rahvas ennast kokku võtab ja saab ikkagi aru et on kõrgema võimu esindajad kui need haledad valitsuses olevad täitmatud õgardid!

to: Kütuse tarbija
9 aastat tagasi

Mis on teil kosta selle kohta, kui rikkur Jüri Mõis ja rahvas kurdab, et bensiin on kallis?

http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/juri-mois-

Väino

to: Kütuse tarbija
9 aastat tagasi

Palun loe, mida arvavad targamad inimesed maksutõusudest:
21.apr.2015 “Eesti Päevaleht” Anne Sulling soovitab Reformierakonnal kaaluda hinnatõusudest loobumist.

http://epl.delfi.ee/news/anne-sulling-soovitab-ref

Soovitan teilegi, enne kirjutamist ja postitamist kaaluda ja mõelda…

Väino

to: Kütuse tarbija
9 aastat tagasi

Soovitan teil lugeda 22.04.2015 “Postimees” kirjutatud arvamust hr. Jüri Laurson- aktsiiside tõus pidurdab majandust.

“Enne riigikogu valimisi lubasid kõik erakonnad, et makse ei tõsteta, sest see pärsib Eesti majandust. Eriti jõhker on kütuseaktsiisi tõus põllumajandusele, transpordile, toasooja tootjatele ja maal elavatele inimestele, kes käivad autoga iga päev tööl. …
NB! Soovitan teil see artikkel läbi lugeda ja ma arvan, et te sellist rumalat juttu enam ei räägi kellelegi ning ei postita siia. Kahjuks ma ei tea, mis haridus teil on, kuid on näha, et teil puudub loogiline arusaam ja mõtlemine majandusest.

Lugeja Väino