0

Uus valitsusliit kehtestab sõdurigarantii ja kaitsepalga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioonilepe näeb ette sõdurigarantii ja kaitsepalga kehtestamist, kõigile soovijatele tasuta riigikaitsekursuste korraldamist ning riigikaitseõpetuse gümnaasiumiastmes järk-järgult kohustuslikuks muutmist.

Sõdurigarantii tähendab ajateenijatele 50 protsendilist hüvitise tõusu ning ajateenistuse lõpetanutele esimese kolme kuu jooksul riigipoolset tervisekindlustust. “Suurem osa ajateenijatest lõpetab oma väljaõppe mai lõpus ning siirdub kooliõpinguid jätkama septembris, mistõttu tekib täna kahekuuline periood, mil noored on sageli ilma ravikindlustuseta,” ütles Reformierakonna juhatuse liige Hanno Pevkur erakonna pressiesindaja teatel.

Valitsusliit on jätkamas ka kaitsepalga idee arendamisega, et kompenseerida kõigile reservõppustel osalejatele töötasu põhimõttel 50 protsenti ametikohast ja 50 protsenti senisest palgast. “Õppekogunemised ei tohi tekitada reservväelastele finantsilisi raskusi, seepärast oleme kasvatamas nii riigipoolset tuge kui ka tervitamas ettevõtjate poolset vabatahtlikku panust,” selgitas Pevkur.

“Lisaks loome valitsusleppega täiendavad võimalused inimeste vabatahtliku kaitsetahte toetamiseks. Riigikaitsekursused võiksid huvi pakkuda näiteks naistele, kes pole ennast veel soovinud Kaitseliiduga siduda, kuid kel huvi ja tahtmine omada rolli ja ülesannet rahvusliku julgeoleku tagamisel,” lisas Pevkur.

“Uuel valitsuskoalitsioonil on plaanis seada riigikaitsekäsitluse õpetus gümnaasiumiastmes ka järk-järgult riikliku põhiõppekava osaks ning muuta riigikaitseõpetajaks olemine kaitseväelaste ja kaitseliitlaste karjääri osaks,” lausus Pevkur.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz