11

Delfi: Jürgen Ligist võib saada haridus- ja teadusminister

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jürgen LigiTulevane haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi. Foto: Urmas Lauri

Kui Reformierakonna volikogu täna õhtul ministrikohtade jaotuse heaks kiidab, võib Delfi andmetel saada Jürgen Ligist haridus- ja teadusminister.

Valitsusjuhina jätkab Taavi Rõivas. Samaks jäävad ministrid ka väliministeeriumi ja siseministeeriumi tüüride juures ehk välisministeeriumi jääb endiselt juhtima Keit Pentus-Rosimannus ning siseministeeriumi Hanno Pevkur.

Reformierakonna ministrite seas toimub oluline muudatus majandus- ja taristuministeeriumis, kuhu erakond on väidetavalt otsustanud panna Kristen Michali. Samuti on selge ka maaeluministri kandidaat, kelleks erakond on otsustanud nimetada aasta tagasi Tartu linnajuhi kohalt Tallinnasse tööle siirdunud Urmas Kruuse.

Riigihalduse ministriks saab Arto Aas ja haridus- ja teadusministriks Jürgen Ligi. Varem on Ligi pidanud mitmel korral rahandusministri ametit ja olnud ka kaitseminister.

Täna avalikuks saanud ministrikohtade jaotus kolme erakonna – Reformierakonna, SED ja IRLi vahel – näeb valitsuse moodustajale ette seitset ministrikohta.

Kui Reformierakonna juhatus ei tee kandidaatides muudatusi, pääsevad nende asendusliikmetena parlamenti Kristjan Kõljalg, Imre Sooäär, Meelis Mälberg, Vilja Savisaar-Toomast, Mati Raidma ja Ivi Eenmaa. Peaminister Taavi Rõivase asendusliige on Andre Sepp, kirjutab Postimees.

Isamaa ja Res Publica Liidust saab erakonna eestseisuse ettepaneku kohaselt keskkonnaministriks Marko Pomerants, rahandusministriks Sven Sester, sotsiaalkaitseministriks Margus Tsahkna ja justiitsministriks Urmas Reinsalu. Pomerantsi asemel saab riigikokku Einar Vallbaum, Tsahkna asemel Kalle Muuli ja Reinsalu asemel Mart Nutt. Sester kogus riigikogu valimistel Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas 1392 häält, kuid jäi napilt parlamendist välja.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast peaksid valitsusse jääma Sven Mikser, kes jätkab kaitseministrina, ning senine majandus- ja taristuminister Urve Palo, kellest saab väliskaubandus- ja ettevõtlusminister. Kultuuriministriks asub tõenäoliselt Indrek Saar ning tervise- ja tööministriks Rannar Vassiljev. Mikseri asemel pääseb parlamenti Hardi Volmer, Saare asemel Mark Soosaar ja Palo asemel Marianne Mikko. Lääne-Virumaal 2172 häält saanud Vassiljev ei osutunud riigikokku valituks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
bs
bs

Õpetajad peaksid olema õnnelikud,et saavad omale Euroopa parima rahandusministist ministri. Ja küll nüüd loomulikult ka rahad liikuma hakkavad.

Tore
Tore

Mina lähen kandideerin homme PERH i kirurgiks. Ei sega sugugi, et agronoom hariduselt, sest partei annab oskused!

viimasele
viimasele

mine arene natuke

kaugemalt
kaugemalt

Hea uudis. Kindla sõnaga mees,paneb asjad paika ja saab ka huvitavaid ütlusi kuulata.Ja selleks,et juhtida kanalt või lennufirmat ei pea oskama lennata.

isa
isa

Annab partei ameti, annab ka mõistuse!

kodanik
kodanik

Kummaline tõesti, et mingit valdkonda kureerima ja juhtima sobivad teinekord inimesed, kes valdkonda ei tunne või sellealast haridust ei oma. tahad õpetajaks saada, pead omama pedagoogilist kõrgharidust aga haridusministril seda vaja ei ole. Väärastunud suhtumine- et minister võibki olla “lihtsalt poliitik” on taaskord ennast valusalt tõestanud. Antud juhul on kontrast eriti tugev.

Lauri
Lauri

oli eelmise RK kultuurikomisjoni esimees, samasse komisjoni kuulusid ka haridusasjad…
Jah, iroonia on mõistetav 🙂

??
??

Luik haridusspets? Mine sa ka puu otsa.

reformierakonna
reformierakonna

haridusspetside rida ongi üsna lühike ja kaheldava väärtusega: Urmas Klaas, Madis Milling (ikkagi riigikaitse õpetaja), Laine Randjärv, Lauri Luik, Helmer Jõgi. Ehk keegi veel..
Ligi seadmine haridusministriks tähendab hariduses kokkuhoidu ja maakoolide sulgemist.

Ivo
Ivo

Eesti otsib Supertalenti! Leitud – Jürgen Ligi.

wpDiscuz