Reformierakond saab seitse, SDE ja iRL kumbki neli ministrikohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnul on koos Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajatega kokku lepitud valitsusvastutuse jaotuses. Reformierakond vastutab aastateks 2015-2019 loodavas valitsusliidus seitsme valdkonna eest ning SDE ja IRL kumbki nelja eest.

„Saavutasime ühise arusaama valitsusvastutuse jaotuses. Moodustatava valitsusliidu eesmärkideks on Eesti julgeoleku tugevdamine, lastega perede toimetuleku parandamine, tööjõumaksude vähendamine, madalapalgaliste toimetuleku suurendamine, riigi ja kohaliku halduse reformimine ning ääremaastumise leevendamine,“ lausus Rõivas.

Reformierakonnale kuuluvad kokkuleppe järgi uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

SDE vastutab kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellide eest.

IRL vastutab keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest.

Reformierakonna volikogu toimub täna algusega kell 18 Tallinnas, Nordic Hotel Forum konverentsikeskuses. Volikogu päevakorras on erakonna osalemise otsustamine Vabariigi Valitsuses ja loodava võimuliidu koalitsioonileping.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Delfi: Jürgen Ligist võib saada haridus- ja teadusminister | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] avalikuks saanud ministrikohtade jaotus kolme erakonna – Reformierakonna, SED ja IRLi vahel – näeb valitsuse moodustajale […]