0

Lihavõtte linnuvaatluspäevadel vaadeldi vähemalt 151 linnuliiki

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaal kütitakse kõige rohkem hanestid. Arvo Tarmula

haned haapsalus arvo tarmulaHaned Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud nädalavahetusel Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) poolt korraldatud lihavõtte linnuvaatluspäevadel oli vaatamata kehvale ilmale esialgse kiirkokkuvõtte tegemise ajaks kirja pandud vähemalt 85 000 lindu 151 liigist. Vaatlusi saab edastada veel kuni eesoleva neljapäevani, lõplik kokkuvõte tehakse järgmisel nädalal.

Esialgse kokkuvõtte järgi olid üle kolmandiku kirja pandud lindudest haned, kellel on käimas aktiivne ränne. Arvukamalt nähti veel metsvinte, naeru- ja kalakajakaid ning kormorane. Saabuma on hakanud ka linavästrikud, punarinnad, vainu- ja laulurästad, kivitäksid, kalakotkad, must-toonekured jt. Kõige sagedamini kohatud linnuliigiks olid kiirtulemuste järgi rasvatihane, hallvares, metsvint, sinikael-part ja kuldnokk. Lihavõttepühade kõige haruldasem leid oli juba reedel Räpina lähistel hanede seas nähtud eskimo lagle. Selle linnuliigi looduslik päritolu on meil siiski kahtluse all.

Lihavõtte nädalavahetusel kohatud linde saab 9. aprillini kirja panna EOÜ kodulehel või saata postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu. EOÜ tänab kõiki vaatluspäevadel osalejaid, linnuretkede korraldajaid ning Kristjan Adojaani ja OÜ 5dVisionit elektroonilise vaatlusankeedi loomise eest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz