Martna volikogu esimees Hardi Rehkalt: mul ei olnud südant haiget inimest tülitada

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Hardi Rehkalt

Volikogu esimees Hardi Rehkalt (pildil) ei uskunud, et eelarve jääb vastu võtmata. Ometi kasutas opositsioon ära, et võimuliidu üks liige on haiglas ja hääled jagunevad pooleks. 

Rehkalti sõnul oli volikogu eelarve eelnõu juba varem läbi arutanud ja tundus, et sellega ollakse nõus. Varem ei olnud eelarvet vastu võetud, sest probleeme valmistas mittetulundusühingute rahastamine.

Volikogu viimane istung oli Rehkalti sõnul rahulik ja asjalik. Ta arvas, et küsimusi ei esitata seepärast, et kõik on varem läbi arutatud. Hääletades selgus aga muu. Rehkaltile jäi arusaamatuks, milleks veel umbusaldusavaldus, sest seda peaks arutama järgmisel istungil, mis on uue volikogu avaistung. Seal seda Rehkalti meelest arutada ei saa.

„Nagu olen aru saanud, ei olnud Ninnile eelarve enam oluline,“ ütles Rehkalt. „Nad jäid enda MTÜde rahast ka ilma, mis on pikem perspektiiv – ei tea.“

Rehkalt ütles, et oleks pidanud haige volikogu liikme juurde minema ja küsima allkirja asendusliikme kohta, kuid selleks ei olnud tal südant.

„Ma ei saanud seda teha, kuigi oleks pidanud,“ ütles Rehklat.

Rehkalti sõnul on üks vallaelanik talle öelnud, et Ninni enda töökoja aknad on kinni löödud nagu Leningradi blokaadi ajal. „Kui ise ei oska, siis miks otsida pindu teise silmas.“

Uut volikogu näeb Rehkalt töökama ja tegusamana. Tema sõnul sõltub kõik sellest, millised inimesed kokku satuvad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
8 aastat tagasi

Pigem võiks Martna vald järgmise KOV valimisteks ühinemispartnerit otsida, üksinda toime tulemine muutub järjest raskemaks…eriti kui tuumik käriseb ega suuda kokkuleppele jõuda.

806 elanikuga (01.01.2015 seisuga) just liiga kaugele ei jõua. Tõsi, Eestis on ka väiksemaid valdu elanike poolest, aga nemadki peaksid omale ühinemisplaane tegema, muidu muutub olukord veel täbaramaks, kus niigi inimesed linnadesse kolima elavad ning maale tagasi kolimine ei ole kindlasti üle linna rändesuunast.

koit
8 aastat tagasi

Pole hullu,kõik saab lõpuks korda,loksub paika pikapeale.Kõike kõige paremat naabervallale,saate hakkama..Edu selleks teile ja tarkust.

O
8 aastat tagasi

Merle Mäesalu koduvalla Martna vallavanemaks!!!

kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  O

Hea mõte!

Villu
8 aastat tagasi

eelmine aasta helistas mulle 1 härra ja teatas,et tahab ennast maha lasta…kui ma hakkasin talt pärima,et mis juhtus-siis härra teatas meeleheitlikul häälel et viibib kohas nimega Martna…-et ta polevat ennem elus midagi sellist näinud…

jaminaka
8 aastat tagasi

Hardi -tubli oled,hoian sulle pöialt.Kahju,et sinu asemel töllid tooli saavad.

jaminaka
8 aastat tagasi

Mina soovin,et minu valitud kanditaat teeks oma tööd edasi,aga mõni vallavolikogu liige ei saa kohe,upitab oma egot.See pole õige,et paari häälega mimm saab nüüd volikokku,vuih õudne,enam valima ei lähe,kui jobud kanditeerivad.

Valla+elanikuna
8 aastat tagasi
Reply to  jaminaka

Äkki kanditeerid ise – kui kõik nii lollid on siis võiks ju ennast proovile panna.

jaminaka
8 aastat tagasi

Ninn ,mis sa sellest said-sinust ei saa kunagi Martna vallavanemat……

endine Martnakas
8 aastat tagasi

Hardi Rehkalt käitus inimlikult, kui ei läinud haiget inimest tülitama. Teised nägid seal võimalust ja panid kohe ära nagu ikka kombeks on. Naljakas on lihtsalt see, et need targad, kes vastu hääletasid tõmbasid omale ka vee peale ja terve volikogu läks hingusele. Mis puudutab Arvo Ninni töökoja aknaid ja hoonet, siis on see samasugune nagu terve Rõude ja Martna alev. Kole ja räämas. Läänemaal teisi selliseid pole. Asi on ikka nii, et juba 15-20 aastat tagasi on selles vallas prioriteedid ja arusaam paigast ära ja see laev on läinud. Väga kahju on, kui volikogus on asjalike inimesi, kes tahaksid asja… Loe rohkem »

pets
8 aastat tagasi

Asi kisub isiklikuks

Hardi Rehkalt
8 aastat tagasi
Reply to  pets

Kahjuks küll ja seepärast ei kavatse ma seda helistaja nime avalikustada, et mitte rohkem õli tulle valada. Aga kindlasti oli ka helistajal õigus oma arvamusele, nagu kõigil teistel.

Hardi Rehkalt
8 aastat tagasi

Sel ajal, kui Lääne Elu minuga vestles, helises telefon ja see akende jutt sattus niiöelda otseeetrisse. Lihtsalt juhus. Inimene ütles, mida ta asjast arvab ja rohkem seda kommenteerida ei oska. Oleks ju olnud ka naiivne arvata, et see juhtum kirgi üles ei küta.