Haapsalu supelrandu valvab järgmisel viiel aastal G4S

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vasikaholmi supelrand

Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linna veebruaris korraldatud rannavalve hankekonkursi võitis Eesti kogenuim rannavalve teenuse osutaja AS G4S Eesti, kes kannab hoolt Paralepa ja Vasikaholmi rannas suvitajate ohutuse eest ka järgneval viiel aastal.

Paralepa rannas on valvatava ala pikkus 300 meetrit ning suplusakvatoorium ulatub mõttelise joonena merel sügavuseni 1,5 meetrit, teatas G4S BNS-ile. Vasikaholmis on suplusakvatooriumi pikkus 100 meetrit ning akvatoorium ulatub mõttelise joonena merel sügavuseni 1,5 meetrit. Haapsallaste ja suvituslinna külaliste turvalisuse tagavad ujumiskohtades igapäevaselt kolm vetelpäästjat. Haapsalu randu valvab G4S alates 2000. aastast ja kõik rannavalvurid on läbinud tööks vajaliku erikoolituse.

G4S Rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul on Haapsalu supluskohad vetelpäästjate jaoks võrdlemisi rahulik tööpiirkond, peamisteks korrarikkumisteks on keelualasse kaasa võetud lemmikloomad ja klaastaara ning suplusalasse sattunud veesõidukid. Eelmisel suvel andsid G4S-i rannavalvurid esmaabi 19 suvitajale, lahendasid 12 avaliku ja heakorra rikkumist ning viisid vanematega kokku viis rannas ära eksinud last. Enamik olukordi said lahendatud vetelpäästjate endi poolt, kiirabi ja politsei kutsuti randa vaid ühel korral.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments