1

Eesti Ekspress: Miks tuli tippkirurg Peep Talving Ameerikast tagasi?

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänane Eesti Ekspress kirjutab Haapsalust pärit tippkirurgist Peep Talvingust, kes pärast enam kui 30 aastat töötamist Rootsis ja USAs Californias, otsustas 2013. aastal Eestisse tagasi pöörduda.

Talving selgitas ajalehele, et tagasituleku põhjused peamiselt perekonnas. 25 aastat eri paigus töötades on pere olnud temaga kaasas, kuigi nad pole tahtnud Eestist ära kolida. „Lõpuks sain ma aru, et nemad on andnud mulle võimaluse iseennast arendada, nüüd pean tagasi andma,” ütles ta. Oma osa oli ka selles, et kolm ja pool aasta tagasi hukkus paadiõnnetuses Peep Talvingu vanem vend Jaak. „Kõike seda kokku pannes mõtlesin. Miks mitte tulla tagasi ja teha Eestis üks hea asi,” rääkis ta lehele. 

Esmaspäeva pärastlõunast alates teab Peep Talvingut iga inimene Eestis — ta on kirurg, kes amputeeris Edgar Savisaare jala.

Talving, kes töötab Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, Tartu Ülikooli Kliinikumis ja Tartu ülikoolis, on iga kuu nädal aega Tartus kliinikumis ja ülikoolis. Edgar Savisaar lihtsalt sattus olema haiglas samal ajal kui Tartu ülikooli korraline kirurgiaprofessor nädalaks Tartusse tuli.

Talving rääkis Eesti Ekspressile, et töö Los Angelese maakonnahaigla erakorralise meditsiini osakonnas meenutab üsna palju seda, mida televaataja on näinud sarjas ”Kiirbihaigla”. Aastas käib haiglast läbi 6000 traumahaiget aastas, Eestis tuli 2013. aastal kõigi Eesti haiglate peale kokku 256 raskesti vigastatud haiget. „Siin on liiklusvigastusi, kus on põrn tükkideks või maks, nendega me jookseme samamoodi nagu Ameerikas,” rääkis Talving lehele.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
krista+saar
krista+saar

Väga sümpaatne, müts maha selle inimese ees

wpDiscuz