4

Veebruaris sündis Läänemaal 11 last

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmeil registreeriti veebruaris Eesti perekonnaseisuasutustes kokku 1029 sündi, neist 506 poisslast ja 523 tütarlast. Läänemaal registreeriti 11 lapse sünd.

Kaksikuid registreeriti 14 paari, neist neli paari poisse, viis paari tüdrukuid ja viis segapaari.

Tallinnas registreeriti 396 sündi, Harjumaal 120, Hiiumaal 1, Ida-Virumaal 79, Jõgevamaal 17, Järvamaal 16, Läänemaal 11, Lääne-Virumaal 36, Põlvamaal 12, Pärnumaal 63, Raplamaal 17, Saaremaal 26, Tartumaal 141, Valgamaal 25, Viljandimaal 39 ja Võrumaal 30 lapse sünd.

Veebruaris olid populaarsemad eesnimed poisslastele Erik, Rasmus (9), Gregor, Oliver, Oskar, Robert (7), Aleksandr, Artur ja Jakob (6). Tüdrukutele pandi enim nimeks Sofia (11), Polina (9) ja Alisa (8).

Eelmisel kuul sõlmiti 329 abielu, neist 21 notarite ja 16 vaimulike poolt. Lahutati 174 abielu, neist 15 notarite poolt. Veebruaris registreeriti 1308 surma.

Siseministri käskkirjaga anti uus nimi 14 ja maavalitsuse otsusega 78 inimesele, neist eesnimi 5, perekonnanimi 76 ning ees- ja perekonnanimi 11 inimesele. Nimevahetajate hulgas oli 51 naist ja 41 meest.

Eelmisel aastal samal ajal registreeriti 1046 sündi, 1247 surma, 304 abielu, 184 abielulahutust ja 138 inimesele anti uus nimi.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakond peab arvestust registreeritud perekonnaseisukannete üle. Sündimuskäitumine on pikaajaline protsess, mida ei mõjuta kuulised kõikumised. Rahvastikustatistikat ja demograafilise olukorra muutumist saab kommenteerida ja selgitada Statistikaamet.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
hmm
hmm

Hiiumaal sündis kogu kuu peale 1 laps. Ei tea, kas varsti seal ainult penskarid ongi?

aga
aga

see on ikka väga kurb seis, poleks arvanud et asi nii hull on…

agale
agale

see arv on 24

aga
aga

Urmas ole nüüd hea ja kirjuta alati ka see juurde mitu inimest läänemaal samal ajal suri, siis saaks juba millestki aru ka.

wpDiscuz