Reformierakond võitis valimised Lääne-Eestis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

reformikate kohvik-buss kindlalt edasi

Reformierakond kogus Lääne-Eesti valimisringkonnas rohkem hääli kui teiseks ja kolmandaks jäänud sotsid ja IRL kokku. Lääne-Eesti ringkonna hääled on loetud.

Lõplikud andmed

Erakond – hääli – % häältest

  1. Reformierakond 10 488 (31,1 %)
  2. Sotsiaaldemokraatlik Erakond  5016 (14,9%)
  3.  IRL  4939 häält (14,7 %)
  4. Keskerakond 4368 (13%)
  5. Vabaerakond 4304 (12,8%)
  6. EKRE 3772 (11,2 %)
  7. Rohelised 590 (1,8 %)
  8. Iseseisvuspartei 113 (0.3%)
  9. Rahva Ühtsuse Erakond 75 (0.2%)
  10. Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 15 (0.0%)
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to üks valija
9 aastat tagasi

sa võid osa oma töötasust ka riigile loovutada,et see ikka pankrotti ei läheks ja 101 pädevat kõrgharitud eksperti jõuaks endale ikka palka tõsta.Meie,lihtinimesed,lähme parem üle lahe,aitame natuke teist riiki ja tunneme end väärikalt.

Kana
9 aastat tagasi

Luik sai üle poolte häälte e-valimistega. Muidu oleks Luneviga ühele tasemele jäänud.

Pikker
9 aastat tagasi

Lõputu õudus jätkub!
Ei usu kohe kuidagi seda E-hääletust!

einoh,
9 aastat tagasi
Reply to  Pikker

eks siis paras aeg e-valimistele boikott kuulutada, ah

hmm
9 aastat tagasi

huvitav kui kaua saab üks riik “mitte pankrotti minna” kui tema kodanikud muudkui järjest lähevad. Küll pankrotti, küll Soome…
Põhimõtteliselt jah, võib olla ka riik nagu Monaco. käputäis ruutmeetreid ja kodanikke.

üks+valija
9 aastat tagasi

Ma pole rikas ja ilus, aga pooldan seda et riik pankrotti ei lähe. Mõtle to valija veidi pega. seda rahalaeva ei ole ega tule ju , mis siin kokku lubati.

to valija
9 aastat tagasi

pole hullu, peale reffide voitu lahevad kindlasti jargmised neli tuhat vingujat siit riigist minema….rikkad ja ilusad saavad liikuda kindlalt edasi !!!

üks valija
9 aastat tagasi

Nii, seoses nende valimstega on ikka tekkinud hulganisti küsimusi jne. Aga kõik targad on siin koos, eks siis andke vastus, kuidas see miinimum palk tõusma peaks. Esiteks, kui me selle tõstame 1000 eurini, siis küsimus tarkadele, kust kohast võtab väike ettevõtja, kes peab ka investeerima ja makse maksma selle raha, lisage sinna ka sotsmaks jne., teiseks teeme 500 euri maksuvabaks, millise koha pealt peaks tulema raha riigiametnike palkadeks-päästjad, politseinikud, arstid jne. Mõelge pisut kui neid lubadusi loete ja usute. See, et tööd ei ole ei saa olla kapitalistlikus ühiskonnas, päriselt riigi lahendada, ettevõtlikus inimeste poolt peab olema selle probleemi lahendamise… Loe rohkem »

ka valija
9 aastat tagasi
Reply to  üks valija

Kas väiksema ajutegevusega inimestel ei olegi õigust inimväärsele elule???

viira
9 aastat tagasi

Palju õnne läänlased! Paistab et teie hääled tulid südamest!

vastaja
9 aastat tagasi

See hääletamise loogilisus ongi fenomen. Lugedes valijate eelistusi,siis üks näide; vanem naine ütles : valin Eesmaa ,ta vana telenägu ! Programmid ja maailmavaade ei ole üldse oluline, kahjuks paljudel nii ongi.

küsimus
9 aastat tagasi

keegi ju tõepoolest valis reformi. Huvitav milliste aadete ja põhimõtete alusel. Vanasti oli reform ettevõtjate erakond, tänaseks kiruvad praktiliselt kõik ettevõtjad alates ettevõtjate ühend- ja esindusorganisatsioonidest kuni üksikute ettevõtjateni, neid. Meie, ettevõtjate, maksukoormus on hiiglaslik võrreldes sellega, mis teistes riikides. Kuigi jutt käib juurde täpselt vastupidine- et ikka oleks madalad maksud. Üksainuke asi on tore ja kiire, ettevõtte asutamine. Sealt edasi tekib küsimus kas reformi eesmärk ongi tegelikult ettevõtjaid peedistada ja ettevõtlust üldse välja suretada. Loogiliselt võttes “tavaline tööinimene” ei peaks ammugi reformi poolt hääletada, kui just pole sellist fantaasiamõtet mõnel, et äkki saan ka rikkaks kui hääletan reformi poolt.… Loe rohkem »