Sularaha hakkab tooma Eesti Posti kirjakandja, teenuse hind teadmata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Selleks, et leevendada maainimese sularaha kättesaamise muresid, avaneb aprillis võimalus oma arvelduskontolt raha koju tellida Eesti Posti kirjakandjaga. Kui palju teenus maksma hakkab, pole teada. "Kuna tegeleme veel teenuse detailide täpsustamisega, ei saa me teenuse hinda täna veel avalikustada," ütles Eesti Posti pressiesindaja Kadri Tonka.

Eesti Posti postiteenuste juht Kaido Padar ütles, et ettevõte on saanud kohalikelt omavalitsustelt tagasisidet, et paljudes piirkondades on ainukeseks sularaha kättesaamise kohaks postkontor ning selle asendamisel postipunktiga kaob inimestel võimalus sularaha kätte saada.

“Kuigi finantsteenused pole ettevõtte põhitegevus ning jätkuvalt keskendume me posti- ja logistikateenustele, mõistame me inimeste muret ja tahame aidata,” lausus Padar.

Seetõttu töötaski ettevõte välja lahenduse, mis võimaldab sularaha koju tellida kirjakandja kaudu.

“Meil on tervet Eestit kattev võrgustik ning Eesti Posti kirjakandja jõuab kuuel päeval nädalas kõikide postkastideni – saame seda võrku kasutada ka sularaha väljamaksmiseks,” märkis Padar.

Selleks, et sularaha saada, peaks klient oma soovist Omnivale teada andma, seejärel lepitakse kliendiga kokku, millal kirjakandja tema juurde tulla saab. Kirjakandja võtab kaasa mobiilse kaardimakse terminali ja tehing tehakse kliendi juures kodus. Kliendil peab teenuse kasutamiseks olema pangakaart ja vajalikud pin-koodid. Kindlasti saab sularaha väljamaksmisel olema limiit. Teenust saab kasutama hakata aprillis.

Täna teevad kirjakandjad sularaha väljamakseid pensionäridele, kes on tellinud pensioni väljamakse koju. Kirjakandja kaudu saab tarbida ka muid postiteenuseid – saata pakki või kirja, tellida perioodikat, tasuda arveid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Normaalen
9 aastat tagasi

Mina küll ei julgeks.

tore
9 aastat tagasi

ehk sama teenus tagasi, mis vanasti oli? Kui postiljonid tõid pensioni sularahas inimesele kätte.

tt
9 aastat tagasi
Reply to  tore

Aga on see ikka turvaline? Rahakott on postiautos, tihti postiljoniks naisterahvas, üksi. Kahtlaselt riskantne amet!

!?
9 aastat tagasi

Midagi ka meeldivalt üllatavat!Kas mis tahes panga raha või kuidas täpsemalt?