Detsembris vähenes Vene turistide arv 45 protsenti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tarmo Mutso Lääne-Eesti turismikonverents urmas lauriTarmo Mutso Lääne-Eesti turismikonverentsil Kärdlas. Foto: Urmas Lauri

Mullu detsembris peatus Eesti majutusasutustes 19 362 turisti, võrreldes aasta varem käinud 35 115 turistiga.

Peamistest sihtkohtadest vähenes Tallinnas ööbinud Vene turistide arv 43 protsenti 15 235 inimeseni, Ida-Virumaal 53 protsenti 1714 turistini ning Tartus 45 protsenti 852 turistini, selgub statistikaameti andmetest.

"Vene turisti kukkumise aitas katta Soome, Läti, Saksa turist ja ka Aasia turist ning siseturism," ütles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso BNS-ile.

"Kui me näiteks räägime Saksa turistide kasvust 11 000 võrra, siis Jaapani turistide puhul on see üle 6000, meil on praegu võimalus ja põhjus öelda, et ka Aasia on piirkond, mis aitab turistide hulka kasvatada," märkis ta.

Mutso lisas, et Eesti turismi olukord sõltub siiski Soome turu olukorrast. "Kui Soome majanduses midagi juhtub, siis see kindlasti mõjutab ka meid," sõnas ta.

Möödunud aastal kokku vähenes Vene turistide arv Eestis 10 protsendi võrra, Vene turistid moodustasid Eestis 14 protsenti välisturistidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Brüssel
9 aastat tagasi

Aitähh Reformi erakond ja Sotsid.Kisage edasi ajudeta U.. nukukesed.