Paet: Soome on Eesti lähimaid sõpru ja seda erisuhet peab hoidma

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Soome. Foto: scanpix

 

Endine Eesti välisminister ja praegune Europarlamendi saadik Urmas Paet kommenteeris välisminister Keit Pentus-Rosimannuse kriitikat Soome välisministri aadressil, toonitades, et Soome on Eesti lähimaid sõpru ja sõprust peab hoidma.

"Soome on me lähemaid sõpru. Seda sõprust ja erisuhet tuleb hoida ning sellesse panustada ka siis, kui mõni väljaütlemine läheb lappama," ütles Paet sotsiaalvõrgustikus Twitter.

Soome välisminister Erkki Tuomioja kommenteeris kolmapäevases Soome rootsikeelse ajalehe Hufvudstadsbladet artiklis Eesti, Leedu, Taani ja Suurbritannia välisministri üleskutset Euroopa Liidule, milles nõuti ühenduselt tegutsemist Vene propaganda vastu. Leht vahendas Tuomioja sõnu,mille kohaselt on asi seotud Balti riikide natsionalistliku poliitika ja soovimatusega edastada uudiseid vene keeles.

Soome suursaadik Tallinnas kutsuti neljapäeval Eesti välisministeeriumisse ja Eesti suursaadik Helsingis aga käis Tuomioja jutul arutamas tema kommentaari.

Eesti välisminister Keit Pentus Rosimannus ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et Tuomioja märkused olid erakordselt ebaõnnestunud ja tegelikku olukorda mittearvestavad. "Me ei saa jätta reageerimata Venemaa järjest suurenevale propagandale, mis sisaldab sulaselgeid valesid. Seetõttu olemegi koos Taani, Suurbritannia ja Leeduga sellise ettepaneku teinud," sõnas ta.

Pentus-Rosimannus väljendas lootust, et ka Helsingis mõistetakse selle küsimuse tähtsust ja Soome liitub algatusega. "Me ei saa lubada, et Euroopa Liidu, st meie enda kodanike inforuumis toimetab keegi, kes opereerib ebatõdedega ja külvab vaenu," lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments