Kabrametsa püssimees sai kohtus karistada

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Politseilogo

Pärnu maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo karistas Erich Laasenit tingimisi neljakuulise vangistusega selle eest, et viimane tulistas mullu suvel jahipüssist Kabrametsas möödasõitnud Ford Sierra pihta.

Fordis oli tulistamise ajal kolm meest. Laasen pääses esialgu ehmatusega, sest vangi läheb ta juhul, kui paneb kolme aasta katseaja jooksul toime uue õigusrikkumise. Kohus tegi otsuse mullu 15. detsembril.

19. juulil tegi Laasen Ridala vallas Kabrametsa külas sõiduteel liikunud sõiduauto Ford Sierra pihta sileraudsest jahipüssist ühe lasu, mis tabas auto tagumist vasakpoolset ust, ilukilpi ja tagumist vasakpoolset poritiiba. Selle lasuga põhjustas mees autole värvi- ja plekikahjustusi ning autoomanikule 328,22 euro suuruse kahju.

Samuti tuleb mehel tasuda kohtukulud, mis on kokku üle 1100 euro.  Mees mõisteti süüdi ähvardamises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises, millega seoses võeti mehelt kriminaalmenetluse ajal ära laskekõlblikud ühe- ja kaheraudne jahipüss ning laskekõlbmatu Jaapani vintpüss. Samuti kümme jahipüssi- ja üheksa vintpüssipadrunit.

Suvel ütles Kabrametsa külavanem Hillar Kruusma, et laskmist oli ammu oodata, sest tegemist on inimesega, kes on varemgi külainimesi kiusanud. Külavanema sõnul ei suhtle mees kellegagi ja otsib tüli. Ta rääkis, et sama mees on varem pannud veoauto paaki suhkrut ja peksnud koeri. Seejärel imestanud, et koerad ta peale tigedad on.

Kruusma sõnul oli tulistaja naabrimees juba päeval paugutamist kuulnud ning õhtul kella üheksa ajal möödasõitvat autot tulistanud. Mis meest häiris, pole teada, kuid varem on mees sõiduteele kive loopinud.

Autos olnud kolmest mehest keegi viga ei saanud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sellised karistused
9 aastat tagasi

…. ( 4 kuud tingimisi) on kannatanute yle irvitamine,sest tegu oli ju sisuliselt tapmiskatsega. Kui möni oleks reaalselt surma saanud,siis oleks karistus olnud 4 kuud reaalselt kinni. Ja ei imestax,kui tyyp pùssid tagasi sai….

kas
9 aastat tagasi

kuidagi vähe pole, lased inimeste suunas meelega? Mis siis nagu järgmiseks

auto24
9 aastat tagasi

…400 euri eest saab uue Sierra

ainult, et
9 aastat tagasi
Reply to  auto24

uue ja hullema

kalamees
9 aastat tagasi

kott pähe mehele,metsa viia ja nokauti lùùa.

kirsaga
9 aastat tagasi
Reply to  kalamees

vastu pead sulle ja pooleks tunniks pea vee alla,kui aru ei saa siis protseduuri korrata paar korda,wtf