0

Venemaa lennukid rikkusid mullu Eesti õhupiiri kaheksa korda

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hispaanlaste saabumine Ämarisse 120 Riho TerrasKaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras rääkis redel Ämari lennubaasis Lääne Elu, et  Venemaa aktiivsus Läänemerel on oluliselt tõusnud ja sellega seoses on intensiivistunud ka NATO õhuturve. Foto: Urmas Lauri

Venemaa relvajõudude lennukid rikkusid möödunud aastal Eesti õhupiiri kokku kaheksa korda, enamik juhtumeid leidis aset Vaindloo saare juures.

Viimane õhupiiri rikkumine oli möödunud aasta 25. detsembril, kui kell 17.25 sisenes Vaindloo saare lähedal ilma loata Eesti õhuruumi Venemaa relvajõudude lennuk An-72, mis viibis siin umbes ühe minuti jooksul orienteeruvalt 1,2 meremiili sügavusel. Lennuki transponder oli sisse lülitatud ning eelnevalt oli esitatud lennuplaan, mille kohaselt lennuk pidi lendama rahvusvahelises õhuruumis.

9. detsembril sisenes Venemaa luurelennuk IL-20 kell 17.05 loata Eesti õhuruumi ning viibis vähem kui minuti Osmussaarest loodesse jäävas Eesti õhuruumi osas umbes 0,4 kilomeetri sügavusel. Lennuki transponder oli välja lülitatud ning lennukil puudus lennuplaan, kuid oli Eesti lennuliiklusteenistusega raadiosides. Lennuk oli teel Peterburist Kaliningradi.

21. oktoobril sisenes Venemaa relvajõududele kuuluv luurelennuk IL-20 ilma loata Eesti õhuruumi ning viibis umbes minuti Hiiumaast ning Saaremaast läände jäävas Eesti õhuruumi osas ligi 500 meetri sügavusel.

Varasemad juhtumid leidsid aset Vaindloo saare piirkonnas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz