Maakodu kirjutas huumoriga vürtsitatud Talumehe kõrtsist

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karja tänaval asuva Talumehe kõrtsi sisemuse kujundas peremees Raul Sas ise. Repro: Juhan Hepner.

Veidi enam kui aasta tagasi Haapsalus avatud Talumehe kõrts paistab teiste Haapsalu vanalinna söögikohtade seas silma sellega, et pakub hommikust hilisõhtuni ehtsat Eesti toitu, kirjutab ajakiri Maakodu oma jaanuarinumbris.

Kõik, mis kõrtsi sisemuses näha, on söögikoha peremehe Raul Sasi fantaasia vili. Suur osa siseseinades kasutatud palke saadi näiteks ühte umbes saja aasta vanust Läänemaa aita lahti võttes.

Talumehe kõrtsi külastajale tuttavad paksust lauast stiilsed lauad-toolid on Sasi enda tehtud ja kokku pandud nii, et selleks pole kasutanud ainsatki kruvi ega naela.

Lauda valides tasub vaadata ka seda, millist nime iga laud kannab. Laual paikneva Muhust tellitud puidust salvrätihoidja pealt võib välja lugeda laua nime. "Kõrtsi külastajal ei tohiks toidu ootamise ajal igav olla, eks ma seepärast mõtlesin välja ka lauseid siia-sinna ja nimelisi laudu," ütles peremees Raul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres
9 aastat tagasi

ma ei tea…-kohalikud tahaksid küll väga sitasti öelda…
kui ikka Õlut peab terve tunni ootama…

Ajakiri
9 aastat tagasi

Maakodu on tõesti väärt ajakiri, kus osatakse inimestest kenasti kirjutada kah.

Hanilane
9 aastat tagasi

Ja rammuleent ja sibulamoosi pakutakse sääl… väega hääd :))))

Raul
9 aastat tagasi

on muhe vend, midagi pole öelda

Johannes Tuhk
9 aastat tagasi

Talvel tahaks puljongit. Mitte uunis soojendatud ega kuubikust tehtut. Ikka ehtsat ja ehedat, seda säärekondist keedetut. Maaka priske pirukas sinna kõrvale oleks samuti hää. Selline lihtne kulinaarne soov. Lisaks Head uut aastat kõrtsmikule!

ehe Eesti toit!
9 aastat tagasi

Mulle meeldib sealne mulgipuder! Parim üllatus üldse. Tavaline kartulipuder ja tsip, tsip lusikaga tangu/kruupi peale. Vanad eestlased nii mulgiputru tegidki. Ja teenindus 🙂 mmmmm….