Konservatiivid taunivad Swedbanki otsust ja kutsuvad üles panka boikoteerima

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hoolimata sellest, et valdav enamus Eesti rahvast ei toetanud kooseluseadust ja väljendas rahuolu, et Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni kaitseks pälvis Aadu Luukase fondi aasta missioonipreemia, otsustas Swedbank teha tühise korporatiivklientidest vähemuse survel kena „jõulukingituse” fondile nõudes enda 5000.- euro suurust igaaastast annetust tagasi. Seetõttu kannatab aga kahjuks mitte ainult SAPTK, vaid ka teised nominendid nagu puuetega inimesed või nälga kannatavad lapsed, teatas Konservatiivse rahvaerakonna juhatus oma pressiteates.

“Eesti Konservatiivne Rahvaerakond mõistab hukka ühe panga kui äriettevõtte sekkumise sõltumatu fondi tegevusse ja ühes sellega enda astumise päevapoliitikasse. EKRE tunneb kahetsust, et Swedbank kui äriettevõte on asunud ülistama homoseksuaalsust ja taga kiusama traditsioonilisi väärtusi ja perekonda pooldavaid jõude,” tatasid konservatiivid.

EKRE kavatseb sulgeda oma Swedbanki konto ja soovitab seda teha ka teistel äri- ja eraklientidel, kelle jaoks on tähtis traditsioon ja perekond, mis on aastatuhandeid olnud meie elu aluseks. “Konservatiivid peavad lubamatuks ärisektori rakendamist ühiskonnas homoseksuaalsust edutava vankri ette,” kirjutatakse pressiteates.

“On aeg ohjata võõramaised panku, kes kirjutavad meile ette mida võib ja mida ei tohi omal maal teha ning riisuvad rahva arvelt ohjeldamatuid kasumeid,” avaldas Konservatiivse rahvaerakonna juhatus.

Konservatiivide riigikogu valimisplatvorm näeb ette kodumaise panganduse igakülgset arendamist ja toetamist, seda nii ühistupanganduses kui ka suurema riikliku panga loomise näol, mis koondaks endasse peamisi riigieelarvelisi vahendeid. Samuti soovib EKRE oluliselt maksustada väljaviidavat kasumit ja kapitali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
9 aastat tagasi

Me pole praegu Rootsi, õnneks
On väiksed palgad,muu abi ka
Las jääda nii,et ikka tunneks
et Eestist ei saa Rootsimaa..

Multi-kulti tõesti ei sobi meile.

n6ukysija
9 aastat tagasi

rääkige mulle LHV ja Nordea pangast… head ja halvad kyljed!!
Mind huvitab just tähtajalise hoiuse plussid/miinused!
Lihtsas maakeeles, palun!! Aitähh!! 🙂

mann
9 aastat tagasi
Reply to  n6ukysija

LHV ei võta maksetelt tasu, ei oma ega ka teise panka. natike puudust tunnen nn raha kontole paneku kohast…

Enn
9 aastat tagasi

Asi pole selles, kes millal avastas, igal juhul tuleb kontod sulgeda ja teha seda võimalikult kiiresti. Jahuda selle või tolle asja ümber pole mõtet. Pank ei ole meile toitja, vaid on meie arvelt rikastuja, väljastades olematut katteta raha elektroonilise raha laenuna ja kasseerides tagasi reaalset varandust, mis on pandud käendusse – see lepinguline vahekord ise on algusest peale õigustühine, kuna seal ei ole tagatud midagi kliendile. Kliendile antakse elektroonilist raha, mis on lihtsalt number ja tuleb tema enda nimele loodud salajaselt kontolt arveldusarvele, seega inimeselt endalt temale endale. Mõelge, kas selle jamaga tasub üldse liituda enam. Tehke end vabaks pankadest… Loe rohkem »

HS
9 aastat tagasi

Jääb arusaamatuks, miks osad kommentaarid kustutatud on?
Võin öelda, et neist vähemalt osad olid laitmatud ja kõik neist igati avalikku ruumi sobivad ja nende kommentaaride kadumine on absoluutne märk, et Lääne Elu ei ole sõltumatu objektiivne kajastaja ja keegi seeläbi piirab avalikku arvamust esitavat sõnavabadust ning üleskutseid väärikatele, inimestele sobivatele tegudele.

le
9 aastat tagasi
Reply to  HS

on ammu kallutatud, pruuni värvi ja haiseb

Muremõte
9 aastat tagasi

Ma ei tea ühtegi teist sihtgruppi, kelle heaks tegeleksid kirik, riigikogu ja nüüd ka pank. Lapsi nad ei kasvata, aga nüüd tahavad (,eks sellepärast ka pereseadus) , kus aga lastel halb ,sealt korjame nad kokku ja hakkame aga neid kasvatama oma õnnelikus perekonnas, kuis emal võib olla suurem noku kui isal. Jõudu teile

Merike
9 aastat tagasi

Lõpetan kõik oma kontod Swedbankis. Röövelpanga ülbus läks üle igasuguse piiri.

haapsallane
9 aastat tagasi
Reply to  Merike

Alles nüüd avastasid, ullike? 😀

HS
9 aastat tagasi

Tehtud

Maris
9 aastat tagasi

Swedpanga PR on olematu, iga tibi tänavat teeks seda tööd paremini. Lisaks puudub Eesti Swedi tippjuhtkonnal igasugune otsustusvõime. Käsud tulevad Rootsist ja need täidetakse silmagi pilgutamata. Täiesti nõus, et seda panka tuleb boikoteerida.

Kalev
9 aastat tagasi

Väga tubli! Toetan!

Janar
9 aastat tagasi

Minevik. Lahkusin panga teenuste juurest kui olin ükskord hädas ja vajasin sularaha välja võtta pangast (automaat sõi kaardi ära). Neiu üle laua naetaratas ja oli abivalmis – jah, härra, meil on selline teenus, maksab nii ja nii palju. Siis saigi mõõt täis. Lahkusin päevapealt. Ei istunud mulle see, et minu enda raha peo peale panemise eest küsiti minult teenustasu. Paljudele vist sobib, minule mitte. Nüüd siis veel need pensionisamba rahad… peab ümber viima, ma olen rohkem kui veendunud, et selle kuhugi ümber tõstmise eest on ka teenustes ette nähtud vastavad “trahvid”. Mis siis. Raha on paber, see pole minu väärtuste… Loe rohkem »