Bigbank annetas Luukase sihtasutusele 5000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Bigbank otsustas annetada Aadu Luukase SA-le 5000 eurot, mis on sama summa, mille Swedbank SA-lt seoses SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks tunnustamisega tagasi küsis.

Bigbanki hinnangul on Luukase missioonipreemia suutnud kaheksa aasta jooksul toetada Eestis suurel hulgal missiooniga inimesi ning organisatsioone, teatas ettevõte BNS-ile.

„Meie meelest on Aadu Luukase SA töö Eesti inimeste ja organisatsioonide tunnustamisel olnud muljetavaldav ja viljakas,” ütles Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. „Sihtasutuse töö on olnud tähtis just seepärast, et sihtasutus on tunnustanud just neid, kes on jäänud varju, peavoolust eemale. Kelle töö on olnud erakordne, kuid kes erinevatel põhjustel on lükatud kõrvale.”

„Ka sellel aastal laureaadiks kuulutatud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks on võidelnud mitte kellegi vastu, vaid maailmavaate poolt,” märkis Saar. „On üllatav, et osad Eestis tegutsevad ettevõtted on muutunud poliitiliste valikute esindajateks. Eriti veel jõulude ajal ei peaks inimesi erinevatesse gruppidesse lahterdama,” ütles Saar.

„Kindlasti tahame koostööd Aadu Luukase Sihtasutusega süvendada. Me ei taha kunagi arvustada missioonipreemiale esitatud kandidaatide ega ka nende hulgast tehtud valikut. Me teame, et Aadu Luukase Sihtasutus on kõigil kaheksa aastal valinud välja kõige väärikamad ja missioonitundelisemad inimesed ning organisatsioonid ja olen kindel, et teeb seda ka edaspidi,” ütles Saar

„Bigbanki kiire reageering kinnitab, kuivõrd tähtis on meie missioon muuta ühiskonda paremaks ja õilsamaks,” ütles Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas. „Õnneks on Eestis panku, kellel on süda õigel kohal – kes armastavad Eesti inimest ja tahavad teda tema muredes toetada. Tänan Aadu Luukase SA nimel BIGBANKi hoolivuse eest.”

Aadu Luukase missioonipreemia nominendid 2014. aastal olid toiduabiorganisatsioon Eesti Toidupank, tänavalaste probleemile pühendunud Inge Ojala-Pihlaja, Tallinna Loomaaia pikaajaline direktor Mati Kaal, enda väitel perekonna väärtuste kaitsmisele keskendunud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, vähiravi toetav SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu” ning riskilaste ja -perede aitamisega tegelev MTÜ Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus.

Missioonipreemia pälvis SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, mis on avalikku teadvusse jõudnud eelkõige kooseluseaduse vastase kihutustöö tegemisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vana Koer
9 aastat tagasi

Kuigi ma mõneti taunin BIGi inimeste hinge ja taskusse pugemise taktikat, ei arvusta ma seda taktikat mainekujunduslikust aspektist. Seal kus SWED tõmbas endale vee peale, läheb BIG õisi noppima! Ja õige kah!

Aga
9 aastat tagasi

…..siin pole midagi imestada- tegu on ju Rootsi pangaga. Tàna annab,homme vòtab. Hea teada,et vàhemalt bigis ei otsusta homod….