Mida otsisid eestlased Google’ist 2014. aastal?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laulupidu. Foto: Peeter Langovits
Laulupidu Peeter Langovits (113)
Laulupidu. Foto: Peeter Langovits
 
Google'i 14. statistikaülevaate “Year in Search” järgi trükkisid eestlased tänavu enim otsinguportaali sõna Elron, laulupidu ja Evelin Ilves.
 
2014. aasta populaarseimad otsingusõnade esikümned langevad suuresti kokku sel aastal Eesti ühiskonnas kõneainet tekitanud teemadega. Nii sisestati sel aastal otsingumootorisse enim kordi sõna Elron, mis aasta alguses seoses uute reisirongide Eestisse tulekuga meedias palju kõnepinda leidis. Samuti otsisid eestlased infot juuli alguses toimunud laulupeo kohta. Välisteemadest tunti huvi ebola viiruse ja Ukrainas toimuvate sündmuste vastu. Eesti kuulsustest trükiti kõige enam otsingumootorisse presidendiproua Evelin Ilvese nime. Andmed põhinevad Eesti IP-aadressidelt sooritatud otsingutel.
 
10 populaarseimat otsingusõna Eestis
1. Elron
2. laulupidu
3. iPhone 6
4. Sotši 2014
5. Eurovision 2014
6. Aliexpress
7. 2048
8. ebola
9. Robin Williams
10. Ukraina
 
10 populaarseimat otsitud Eesti inimest
1. Evelin Ilves
2. Jaak Joala
3. Vahur Ruut
4. Taavi Rõivas
5. Triin Tulev
6. Rasmus Vesiloo
7. Ene Sarap
8. Regina Soosalu
9. Tarmo Leinatamm
10. Eston Kohver
 
Google avaldas ülevaates ka eestlaste seas enim vaadatud YouTube’i videote statistika. Esikümnesse kuulusid näiteks Euroopa Parlamendi valimisreklaam ja Eesti Laulu Vanamehe multika vaheklipid. Statistikas ei ole arvestatud rahvusvahelisi populaarsemaid muusikavideosid.
                      

Rohkem infot Google Year in Search populaarsemate otsingute kohta leiab aadressilt google.com/2014

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments