Haapsalus Ööbiku tänavas oli tulekahju

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Täna kella 0.30 paiku said päästjad kutse Haapsalus Ööbiku tänavasse, kus ühekordne kivimaja oli paksu suitsu täis. 

Operatiivkorrapidaja Janek Hiiemäe sõnul helistasid häirekeskusse majaelanikud ise, kes teatasid, et pool maja esimesest korrusest on suitsu täis ja nad ei pääse koos lapsega majast välja. 

Kohale saabunud päästjad aitasid elanikud akna kaudu majast välja ja kohale saabunud kiirabi kontrollis nende tervisliku seisundi üle. Haiglaravi nad ei vajanud.

Hiiemäe sõnul oli tulekolle maja keldrikorrusel, kuhu oli ladustatud küttepuud. Sündmuskohal selgus, et leeki näha ei olnud, maja katuse alt ning aknast tuli suitsu. Põlengust tekkinud suits tungis eluruumidesse ja kui päästjad avasid keldrikorruse avad, oli paksu suitsu täis ka terve tänav.

Haapsalu ja Risti päästjad kustutasid põlengu ja ventileerisid ruumid. Ühekordne kivist elumaja sai suitsukahjustusi. 

Ema lapsega toodi majast välja, keegi viga ei saanud. Päästjad alustasid suitsusukeldumisega ning selgitasid välja, et maja keldris põlesid vastu korstnajalga laotud küttepuud. Põleng likvideeriti kell 1.43.

Päästjad tuletavad meelde, et küttepuid ei tohi laduda küttekehade ligidusse. Küttekoldest juhuslikult välja kukkuv süsi või lenduv tulesäde võib lähedal olevad põlevmaterjalid süüdata ning põhjustada traagilise õnnetuse. Küttepuid tuleb ladustada mõistlikus koguses selliselt, et see ei põhjustaks tuleohtu.

 

DSC_0832 DSC_0834 DSC_0835 DSC_0836 DSC_0837 DSC_0839 DSC_0840 DSC_0841  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments