Ridalas tuli 9. klassi poiss kooli noa ja mängupüstoliga (täiendatud kl 16.26)

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala kool

Ridala kool. Foto: Arvo Tarmula.

Täna viis politsei Ridala põhikoolist ära 9. klassi noormehe, kes oli kooli kaasa võtnud mängupüstoli ja noa.

Politsei sai 5. novembril kell 10.47 väljakutse Ridala kooli, kus ühel 16-aastasel noormehel olevat kaasas  püstoli moodi ese ja nuga. Teatele reageerinud politseinikud jõudsid koolimajja kell 11 ning nooruki asjade läbivaatamise käigus leiti tema seljakotist mängupüstol ja suveniirnuga. Ohtu kellegi elule ega tervisele ei olnud. Politsei toimetas nooruki politseijaoskonda ja sinna kutsuti ka tema ema. Koolis kaasas olnud ja seal ärevust tekitanud esemed anti üle emale ning pärast vestlust lubati noormees koju.

Kooli direktor Milve Viigand täpsemaid asjaolusid ei teadnud.

“Olin lastaiajuhatajate nõupidamisel ja pole ennast asjadega kurssi viia jõudnud,” ütles Viigand.

Kalvi Almosen Lääne prefektuuri teabebüroost toonitas, et ohtlike või teisi hirmutavate esemete kooli kaasa võtmine ei ole lubatud ning sellistele juhtumitele reageeritakse tõsiselt nii kooli kui ka politsei poolt.

„Viljandi juhtumi järgselt on sagenenud teated koolipere provotseerimisest ähvardamise või ohtlike esemetega. Selline käitumine on lubamatu ning politsei soovitab nii koolis kui ka kodus need teemad ja võimalikud tagajärjed läbi arutada. Samas on oluline, et lapsed oskaksid käituda juhul, kui näevad kellegi käes ohtlikku eset ning ei kardaks sellest õpetajatele või politseile teada anda,“ ütles ta politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Graki  vahendusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
po
9 aastat tagasi

Esiteks oli see mõte peale Viljandi lugu eriti jäle ja provotseeriv. Karjuv taktitunde puudus ja suutmatus oma süüd näha, vajavad häbistamist ja karistust. Kuidagi peab temani jõudma arusaam , et tegudel on tagajärjed.
Ka praegu arvab ta et peab “sõbrale” kättemaksma, selle avalikuks tulemise eest. Selline mõtteviis ei näita, et ta on OMA teost, veast aru saanud ja vastutust valmis kandma. Pigem vastupidi. Ikka on keegi teine süüdi ja tema polevatki muud tahtnud kui tööõpetuse tunnis püssi meisterdada !!! Ise ka usud mis räägid või oled puuduliku vaimuga ???

kaido
9 aastat tagasi

edu talle!

Kas+nali
9 aastat tagasi

Laps tahtis ka end táhtsana tunda ja nùùd sai ju “pisike” oi kui palju táhelepanu…

to vanaema
9 aastat tagasi

nad võivad sulle palju ilusat rääkida,ära usu kõike.

Kats
9 aastat tagasi

Kas 16. aastased tõesti mängivad ikka veel püssidega?

18 aastane nooruk
9 aastat tagasi
Reply to  Kats

mis seal imelikku on??? Isegi sõjaväes mängitakse airsoft relvadega on seal midagi imelikku selles??? tuleb ajaga kaasas käiia mitte siin iba ajada kui ise midagi ei tea.

paul
9 aastat tagasi

ma paul ma pikali

????
9 aastat tagasi

Meedia nüüd küll sellises käitumises süüdi olla ei saa.Eeldan,et 16a võiks ikka midagi kahe kõrva vahel ka olla.

omast arust tegi nalja
9 aastat tagasi
Reply to  ????

Neid 16 aastasi on palju, kes on väga lapsed alles. Anname neile siis valimisõigusi?

madis
9 aastat tagasi

ülereageerimine, aitäh Lääne Elu omapoolse panuse eest!

Õpilane.
9 aastat tagasi

Normaalne, see et õpetajad on imelikud, kes juhivad hoopis kooli, mitte direktor, kahju. Külavärgile selline pomm. Isegi Lääne elus, tavaliselt vaikivad kõik maha, ehhehhehe 😀

Katerina
9 aastat tagasi

Ma lihtsalt m9tlesin kas ta on imelik Ma k2in seal koolis aga ma n2gin politseid again seda poissi noa ega pyssiga ei n2inud