Tööinspektor Anne Simmulmann: Suuline töölepingu ülesütlemine tööandja poolt on tühine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

TööinspektsioonLugeja küsib: Tööandja ütleb töötajale, et homme ära enam tööle tule. Kuidas sellises olukorras käituda, kas täita tööandja korraldust või on võimalik ennast sellisel juhul ka kuidagi kaitsta?

Vastab Tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Anne Simmulmann: Suuline töölepingu ülesütlemine tööandja poolt on tühine, kuna on rikutud vorminõuet – see peab olema tehtud kas kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis. Seega ei too suuline ülesütlemine kaasa ka õiguslikke tagajärgi.

Kuni tööandja ei ole töötajale esitanud vorminõuetele vastavat ülesütlemisavaldust on tööleping kehtiv ja pooltele täitmiseks kohustuslik. Seega vaatamata sellisele tööandja korraldusele peaks töötaja siiski töötamist jätkama või vähemalt aktiivset huvi töö tegemise vastu üles näitama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments