Peaminister tunnustas olümpiaaladelt medali võitnud sportlasi ja treenereid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Peaminister Taavi Rõivas tänas ja tunnustas täna 2014. aastal olümpiaaladelt medali võitnud sportlasi ja treenereid.

Peaministri arvates on neil kõigil inimestena olemas haruldane kombinatsioon tippspordis edu saavutamiseks vajalikest omadustest, milleks on sisemine tõukejõud, otsustavus, järjekindlus, distsipliin, enesekindlus. „Need omadused on viinud teid tulemusteni, teinud teist Eesti kangelased, kellele kaasa elada. Te olete muutnud Eesti ühtsemaks,“ ütles Rõivas.

„Olete korduvalt andnud põhjust Eesti üle uhke olla,“ ütles peaminister sportlastele ning lisas, et loomulikult ei oleks tulnud need võidud ilma treeneriteta. „Just teie, oma ala tõelised meistrid, olete osanud panna oma sportlaste talendid hiilgama. Olete olnud sportlastele hindamatuks kompassiks teel medalitele,“ tunnustas Rõivas treenereid.

Peaminister ütles lõpetuseks, et eestlastena tunneme uhkust nende saavutuste üle, sest iga teie võit on kogu Eesti võit. „Positiivset emotsiooni on võimatu sõnadesse panna. Olete eeskujuks.“

Kultuurimister Urve Tiidus tunnustas ka omalt poolt sportlasi ja tõstis esile spordi mõju ühiskonnas. „Kõige olulisem mõju, mida sport avaldab uuele põlvkonnale ja ikkagi ka küpsemas eas inimestele, on spordi vaimselt kasvatav roll. Saavutusvajadus, tahe teha tööd ja näha vaeva tulemuste nimel, tuua endast parim välja meeskonnana, oskus hakkama saada tagasilöökidega – need on spordi omadused, milleta me ei saa hakkama praegu ega tulevikus,“ ütles kultuuriminister.

Eesti sportlased on 2014. aastal olümpiaaladelt võitnud 34 medalit.

Fotod: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

sportlased-9 sportlased-23

sportlaste tunnustamine erakogu (3) sportlaste tunnustamine erakogu (2) sportlaste tunnustamine erakogu (1) 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments