Valdur Mikita kohtus Haapsalus lugejatega

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

valdur mikita

Valdur Mikita (vasakul) raamat "Lingvistiline mets" on pälvinud mitmeid auhindu. Foto: Arvo Tarmula.

Reedel toimus Haapsalu raamatukogus „Metsa poole“ kohtumisõhtu, kus lugejatega kohtus kirjanik Valdur Mikita.

Peamiseks kõlama jäänud mõtteks oli kohtumisel see, et mets on igale inimesele oluline, sest see on kohaks, kus mõelda. Praktiline seletus metsa minekule on Mikita sõnul seenelkäik.

Samas ei tähenda Mikita mõistes mets kindlasti just metsa, vaid kohta, kus mõelda. Selleks võib olla ka meri või mõni muu paik. Metsaks nimetab ta seda, kuna tema on metsa keskel kasvanud ja tema jaoks on mõtlemise kohaks just mets.

Mikita sõnul üritab kogu Euroopa minna metsikuse poole – ei niideta enam nii palju muru ja on koolitused, kus õpetatakse, kuidas võsa linnapildis kasutada. Tema sõnul on Eesti puhul just see hea, et siin on seda metsikust veel säilinud.

Oma raamatu „Lingvistline mets“ kohta ütles Mikita, et see ei ole mõeldud korraga läbi lugemiseks, vaid pigem lehitsemiseks, kus loetakse mõni mõte läbi ning seejärel mõeldakse selle üle, mida loeti.

Kohtumisõhtul osales 64 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments