Läänemaa aasta õpetaja on Piret Pärnapuu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

aasta õpetajad 201454

Aasta õpetaja Piret Pärnapuu. Foto: Arvo Tarmula

Täna kuulutati Uuemõisa lossi Valges saalis toimunud õpetajate tunnustamisõhtul Läänemaa aasta õpetajaks Piret Pärnapuu.

„Piret Pärnapuu on säravaim õpetaja Haapsalu põhikoolis,“ kirjutatakse tema kandidatuuri esitanute kaaskirjas. „Suure südame ja laia silmaringiga. Kiirgab armastust ja soojust ning paneb selle energiaga õpilased ja lapsevanemad tegutsema.“

Haapsalu põhikooli 2.a klassi juhataja Piret Pärnapuu on hea kaasaja ning suurepärane eeskuju. „Tema klassi õpilased võtavad osa erinevatest ringidest ja treeningutest, sest Piret on neid julgustanud, märganud nende andeid ja oskusi,“ iseloomustavad kolleegid Pärnapuud.

Piret Pärnapuu on Haapsalu põhikoolis liikluskasvatuse eestvedajaks, viies õpilasi õppekäikudele ja korraldades neile praktilisi õppusi liiklusväljakul. Ta on koostanud ise liiklusmängu, mis aitab lastel liiklusmärgid hõlpsamini meelde jätta.

„Tema tegevus on mõjutanud ka kogukonna arengut, sellesse tulevad tegusad noored,“ kirjutati tutvustuses.

Piret Pärnapuu tõesteti esile nii aasta klassijuhataja kui ka tunnustatud klassiõpetaja kategoorias.

Aasta õpetaja
Õppeasutuste hoolekogude poolt esitatud kandidaatide hulgast valivad Lääne maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond ning haridustöötajate maakonnaliit välja kandidaadid. Aasta õpetaja valib esitatud kandidaatide hulgast välja maakondlik valimiskomisjon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maalane
9 aastat tagasi

Suur tunnustus õpetaja Piret Pärnapuu`le – siirad õnnitlused talle! Ühtlasi olen tänulik ja önnelik oma lapse klassijuhataja üle.

Anonüümne
9 aastat tagasi

See on täielikult õige otsus. Mul on päris mitu last selles koolis käinud aga üle hulga aja on minu lapsel õnnestunud olla tõeliselt toreda ÕPETAJA käe all. Piret sa oled tõeliselt hingega oma klassi juures, iga lapse jaoks olemas. Äitäh, et sa oled meil olemas.