0

Haapsalu kutsekooli õpilased tõid eriolümpialt viis medalit

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

9.-20. septembrini toimusid Belgias Antwerpenis EO Euroopa suvemängud „ Games of the Heart“. Eesti Eriolümpia delegatsioon saabus tagasi suurepäraste tulemuste ja rohkete medalitega. HKHK õpilased tulid mängudelt koju nelja kuld– ja ühe pronksmedaliga.

Kristina Puksing, Ivo Säde ja Maikel Nirk võitsid kuldmedalid sulgpalli üksikmängus, Rutt Ellermaa saavutas 4. koha.

Segapaarismängus võitsid Rutt Ellermaa ja Ivo Säde kuldmedalid. Kristina Puksing ja Maikel Nirk said kõige tugevamas grupis pronksmedalid. Ka meesüksikmängus võistles Maikel kõige tugevamate sportlaste grupis.

Eestist ei ole kutsekoolide õpilased varem eriolümpiamängudele pääsenud. Haapsalu Kutsehariduskeskuse õpilased olid esimesed, kellel see võimalus avanes.

Eestlased võitsid kokku kuus kuld -, üheksa hõbe- ja kolm pronksmedalit.

Mängud avati Brüsselis, lõputseremoonia peeti Antwerpenis. Suvemängudest võttis osa ligikaudu 2000 sportlast ja 1000 treenerit 58 riigist. Kokku oli mängudega seotud 10 000 inimest, neist 4000 vabatahtlikku.

Õpilaste treener oli Mehis Ehanurm.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz