Saarte Hääl: Kuressaare haiglast superhaigla osa ei saa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälKuressaare haigla nõukogu ja juhatus on asunud seisukohale, et Kuressaare haiglal pole vaja muutuda mandrilt juhitava superhaigla osaks, kirjutas Saarte Hääl.

Nimelt näeb Eesti tervishoiu üks võimalikke arengusuundi ette haiglate võrgustamist Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ja Tartu ülikooli haigla piirkondadeks.

“Sisuliselt oleksime siis nende (PERH-i) allasutus,” selgitas Saarte Häälele Kuressaare Haigla SA nõukogu liige Reet Tuisk. Praeguseks on PERH-iga liituda otsustanud näiteks Läänemaa haigla ja samasugust soovi on avaldanud ka Rapla haigla. Pärnu haigla sõlmis PERH-iga hiljuti sisulise koostööleppe teenuste osas.

Ettepanek on tehtud ka Järvamaa haiglale, kuid nemad soovivad veel valida Tartu ja PERH-i vahel. Hiidlased on “mandrikosilastele” juba eitavalt vastanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments