Karuse kirikus peeti täna varahommikul pööripäevapalvus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna kell 05.29 vahetus astronoomiline suvi sügiseks. Tavapäraselt toimusid EELK Karuse Margareeta kirikus ja eluaustuse alal asuval Metsaaltaril selle hetke tähistamiseks palvused, teatas EELK Karuse Margareeta koguduse diakon Meelis Malk.

“Need palvused on heaks mõtisklemise kohtadeks nii looduse kui Looja üle nii kristlikus kui ka loodushoidlikus võtmes. Me kõik oleme ju üks looduse osa ja hingame koos Looja poolt tuulega saadetud õhku,” ütles Malk.

Sügis saabumise hetk oli varasel hommikutunnil ning ilmselt selle tõttu olid olid nii metsas kui kirikus loodule ja Loojale austust avaldamas ainult asjaosalised.

“Ega kõik päevad ja samuti ka pööripäevad pole vennad ja nii saabus astronoomiline sügis seekord väheste palvekäte toel,” tõdes Malk. “Aga nagu juba apostel ja evangelist Matteus on Pühakirjas kirjutanud: “Kus kaks või kolm on minu nimel koos seal olen mina teie keskel”. Ja seekord saabus sügis sellisena ning loodame, et käesoleva aasta sügis saab olema pikk, soe ja rahulik.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Meelis Malk
9 aastat tagasi

Andresele – Jaanipäev on muide Jeesuse ristija Johannese sündimise päev. Ja seda tähistatakse palju suuremalt kui mingi palvusega. Ja nõus , et Karuse ja Hanila kirikud on ühed vanimad Läänemaal. Samuti on pööripäev ja loodus omavahel seotud ning küik on Suure Looja loodud ja tema tahtmine. Nii ,et paganlusega on siis väöhe tegemist. Aga eks igaüks mõtleb oma rikutuse tasemel. Ilusat sügist soovides.

Hanila+valla+elanik
9 aastat tagasi

Ei Hanila ega Karuse kirikud ole mõttetud kirikud kuskil pärapõrgus, vaid ühed vanemad sakraalehitised Eestis. Nad on olemas olnud juba 13.sajandist alates ja jäävad olema ka pärast Sind, Andres! Ja see Sinu nn.pärapõrgu on ka Eestimaa!

Jürka
9 aastat tagasi

Tõsi Andres! Hea veel Taevaisa jüngrid palvustega piirduvad ning usu eest ja nimel tapatalguid ei korralda nagu islamistidel tänapäeval kombeks. Kuigi ajaloost on teada,et usu nimel on suuri sõdu peetud ja palju jumalasulaseid “igavesele elule” saadetud. Seetõttu on käesoleva kirjatüki avaldamine järjekordne silmakirjalikkuse musternäide.

Andres
9 aastat tagasi

Kristlastele pole enam miski püha…
Juba paganate pühad ka usuvankri ette rakendatud…Varsti kuuleme ilmselt ka Jaanilaupäeva palvusest kuskil Hanila või Karuse mõttetus kirikus ilmarahva pilkude eest eemal kuskil kuradi pärapõrgus…

ohjah
9 aastat tagasi

Pööripäevad ikka va paganate pühad olnud ju 🙂