0

Galerii: Teadlane Mare Kõivupuu rääkis Viigi kooli lastele maastiku-uurija tööst

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna jõudis teadlaste öö festival tiiruga Haapsallu. Tallinna ülikooli vanemteadur Marju Kõivupuu tutvustas Viigi kooli õpilastele kultuuriteooriate tippkeskuse teadvusvaldkondi. Reedel tutvustab Reet Link mesosüsteemide teooria ja rakenduste tippkeskusest enda uurimisvaldkonda Taebla gümnaasiumis õpilastele.

Marju Kõivupuu rääkis Viigi kooli õpilastele, mida maasutiku-uurija maastikul uurib.

„Ma jäin kuulajatega väga rahule, olin meeldivalt üllatunud õpilaste tasemest, oskusest kaasa mõelda ja suhteliselt konksuga küsimustele leida väga nobedasti arukaid vastuseid,“ ütles Marju Kõivupuu Lääne Elule. „Oli näha, et õpilased kuulasid ning minu jutt läks neile korda. Nagu öeldakse – naersid õigel ajal õiges kohas.“

Ülikooli õppejõuna puutub Kõivupuu peamiselt kokku täiskasvanutega. Aga paar korda aastas käib ta Eesti eri paigus põhikooli õpilastele rääkimas.

„Hästi tore tunne, kui näed, et lapsed mõtlevad sinuga kaasa, nad räägivad sinuga kaasa, nad tahavad sinu küsimustele vastata,“ arutles Kõivupuu.

Viigi kooli õpilased on Marju Kõivupuu sõnul väga head suhtlejad. „Neist võiks saada väga head maastikuuurijad,“ ütles Kõivupuu.

„Mul on õppejõu staaži tubli 30 aastat ja paljud minu õpilased töötavad koolides. Nad leiavad mind üles ja kutsuvad oma õpilastele rääkima,“ lausus Kõivupuu.

Viigi kooli huvijuht Helle Lember ütles, et nende kool osaleb teadlaste öö festivalil esimest korda. „Saatsin selle korraldajaile kirja, et soovime ka mõnda teadlast kuulata.“

Marju Kõivupuu ütles, et kui teadlaste öö korraldajad temalt küsisid, kas ta oleks nõus Haapsallu sõitma oma tööst rääkima, olnud ta kohe nõus.

„Haapsalust on mul väga toredad mälestused, sest mul väiksem poeg mängib keelpille ja tema on siin olnud suvel festivalil,“ lausus vanemteadur Kõivupuu. „Ja niisuguste laste, kelle võimalused ruumis liikuda on komplitseeritud, nende juurde lihtsalt peab tulema,“ ütles Kõivupuu.

„Reedel räägin Pärnu muuseumis täiskasvanuile rahvameditsiinist, mis on minu teine uurimisvaldkond ja suur kirg,“ ütles Marju Kõivupuu. „Kuna sügis on käes ja paljudel ninad nohused, siis kindlasti soovitakse seal kuulda kasulikke ja praktilisi tervisenippe.“

Teadlaste öö festivalil rändavad Eesti (ja Iirimaa) teadlased kõikjal Eestis, tutvustades kooliõpilastele oma tegevusvaldkondi, avastusi, plaane ja ideid. Ligi 20 kooli, üle 40 teadlase, rohkelt tarku vastuseid ja veelgi rohkem tarku küsimusi.

Reedel jõuab teadlaste öö järjega Taebla gümnaasiumisse.

Fotod: Urmas LauriTeadlaste öö Viigi koolis (urmas lauri) (1) Teadlaste öö Viigi koolis (urmas lauri) (2) Teadlaste öö Viigi koolis (urmas lauri) (3) Teadlaste öö Viigi koolis (urmas lauri) (4) Teadlaste öö Viigi koolis (urmas lauri) (5) Teadlaste öö Viigi koolis (urmas lauri) (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz