Peeti kinni hinnalise tehnika vargustes kahtlustatav grupp

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseilogoAugustis peeti Lääne ja Põhja prefektuuri ametnike koostöös kinni kahest Leedu ja ühest Ukraina kodanikust koosnev arvatav varaste grupp, kelle tekitatud kahju ulatub üle 100 000 euro.

Arvatava varastegrupi sihtmärgiks olid koduhoovides ja firmade territooriumidel haagistel seisvad kaatrid, mis toimetati koos haagistega Eestist välja. Vargustes kasutati Leedu ettevõtetest renditud sõidukeid ja lisaks oli kaasas saateauto, mille ülesandeks oli teha eelluuret.

Kahtlustatavad vahistati kohtu loal 25. augustil.

Kriminaalmenetlust juhtiva prokuröri Küllike Kase sõnul on mehi seni alust kahtlustada viies varguses Läänemaal, Pärnus, Tallinnas ja Harjumaal, millega põhjustatud kahju on vähemalt 130 000 eurot. Töö selle grupi teiste võimalike kuritegude väljaselgitamiseks jätkub.

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass kutsub olema tähelepanelik ümbruskonnas toimuva suhtes. „Juhul kui märgatakse oma elukohas või mõne asutuse territooriumil ringi tiirutavaid Eesti või mõne välisriigi numbrimärki kandvaid sõidukeid, tasuks neist kindlasti politsei lühinumbrile 110 teada anda. Tähelepanelikkus ja kiire reageerimine aitavad ära hoida võimaliku varguse ning tabada vargad,“ julgustab Sass inimesi politseid teavitama.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri juhtimisel on alustatud kriminaalmenetlust grupiviisilist vargust käsitleva paragrahvi järgi. Kahtlustatavaid ootab süüdimõistmisel kuni viieaastane vangistus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Säga
9 aastat tagasi

Neid eesti numbriga tiirutavaid autosid peaks siin kõik kohad täis olema. Ja ausalt öeldes on politseisse helistamine iga väiksema asja pärast ebameeldiv, kuna enamasti vastatakse ülbelt, nõutakse nime avalikustamist, ei saada jutust aru ja lõpuks visatakse toru ära, et mida sa siin tülitad.

kohisev kägin
9 aastat tagasi

miks komissar PAIOT keegi appi ei kutsunud