ERR: Parvlaevaliinide riigihanget võib ähvardada läbikukkumine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rohuküla urmas lauriParvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Mandri ja suursaarte vaheliste parvlaevaliinide riigihanget võib ähvardada läbikukkumine. Põhjuseks on asjaolu, et kumbki hankest osa võtta soovivad ettevõtted ei suuda riigile garanteerida 2016. aasta sügiseks nelja vajalikku parvlaeva. Eile teatas Saaremaa Laevakompanii, et riik võiks hanketingimused üle vaadata, kirjutab Mirko Ojakivi ERRi majandusuudistes.

Saaremaa laevakompanii juht Tõnis Rihvk saatis majandusminister Urve Palole kirja, milles soovitab muuta mandri ja saarte vaheliste parvlaevaliinide riigihanke tingimusi, vahendasid ERRi raadiouudised.

ERRile teatas Saaremaa Laevakompanii, et ei pea hankeperioodi lõpuni korrektseks hankega seotud küsimusi avalikult kommenteerida. Seega ei saa üheselt väita, et laevakompanii hankel ei osale, ent kirjast võib üheselt välja lugeda, et nendel tingimustel laevakompanii uuel perioodil vedajaametisse asuda ei soovi.

Eelmise nädala lõpus teatas Tallinna Sadam, et nende tütarettevõttel, mis peaks osalema saarte ja mandri vahelisel vedajakonkursil, ei õnnestunud saada ühtegi pakkumist laevaehitusfirmadelt uute laevade ehitamiseks. Selle nädala jooksul on Tallinna Sadam lubanud pidada otsekõnelusi tehaste ja laevaomanikega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments