Uuemõisa pargis korraldati perepäev aiapeo ja hobustega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 23

Laupäeval toimus Uuemõisa mõisapargis tore perepäev, mille korraldas Ridala vallavalitsus koos Läänemaa Ratsaspordiklubiga.

Rahvas sai sõita ringi päris ehtsa kalessiga, kus kaks hobust ees. Pereemad said teada ja proovida maitsvate salatite ja suupistete tegemist. Kes perega tuli, jätkus tegevust igale pereliikmele. Siitkandi ratsaspordiga tegelevatele inimestele oli aga päris põnev ja ärev päev. Toimus võistlus „Ridala Ratsu 2014“ koolisõidus.

Ratsutamisega on nagu autosõiduga, kõigepealt pead teadma ja õppima hobust juhtima, alles siis võib mõtlema hakata takistussõidule.

Võistlused olidki päeva programmist pikim ala, mis võtsid pea kogu päeva. Kokku anti 44 starti. Starti tuli võistlejaid nii lähemalt kui kaugemalt. Kaugeim osaleja oli Virumaalt, kõige rohkem võistlejaid oli Ridala tallist – 12 hobust ja 16 sõitjat. Lisaks veel osalejaid Laitsest, Paliverest, Ridala vallast.

Algus oli tore. Võistlusväljakule sõitsid säravalt riietatud tüdrukud ponidel ja neid saatvad poisid ponirakendil. Ridala talli treener Riina Raba oli kokku seadnud ilusa tantsu. Nagu ta ise hiljem kommenteeris, lastele meeldib koolisõidu õppimise kõrval hobustega veidi ka „jalga keerutada“.

Ja läkski lahti. Kõige pealt näitasid ratsanikud kui puhtalt nad oma sõbraga on ära õppinud lihtsaima asja, sammu ja traavimise sõidu.

  1. Getlin Uustalu, hobusel Tarapita (Ridala tall)
  2. Sandra Vapper, hobusel Likus (RT)
  3. Anu Noormägi, hobusel Apollon
  4. Riina Vanatoa, hobusel Caprice
  5. Aksel Tamman, hobusel Drago (RT)

Tore oli vaadata kuidas noorim osaleja Aksel Tamman elas ise kaasa võistlustele. Ridala tallist on loota tulevikus veelgi poiste juurd kasvu võistlema, sest 51 treeningutel käivast noorest 17 on poisid.

Vahepeal tore tants-traav hobustel kõigile ergutuseks ja silmailuks ja taas jätkus võistluspinget.
Edasi võisteldi juba- koolisõit skeem ABC järgi.

  1. Carolina Kuris, hobusel Selene
  2. Sandra Vapper, hobusel Likus
  3. Margret Raba, hobusel Tohtri-Ervin
  4. Caddy Veersalu, hobusel Sinisukk
  5. Annabel Moor, hobusel Sinisukk

Kõik autasustatud olid Ridala tallis treeningutel käijad, mis annab tunnistust sealsete treenerite heast õpetusest ja nõudlikusest.

Pealvaatajaile oli toredaks vahelduseks rakendspordi Eesti meistri Riina Rõa esinemine oma ponirakendiga, kes näitas kui ruttu ja täpselt on võimalik läbida maha pandud vigurrada.

Koolisõit skeem A järgi. Laste arvestuses võitsid

  1. Elis Reimand, hobusel Dash
  2. Kristina Gretel Ranne , hobusel Hylke-Wroyck

Avatud klassis võisid osaleda kõik, sõltumaa vanusest.

  1. Mari-Leen Lao, hobusel Luuna
  2. Sigrid Sims-Riima, hobusel Luuna
  3. Kaija Vare, hobusel Fogel

Näha oli ,et nii mitme lapse, kui ka isa või ema silm lõi võistlusi jälgides särama. Päev oli tore ja üritus sujus hästi. Kena oli, et stardikohtunik Marge Kuris tänas iga võistleja sõidu lõppedes nii sõitjat kui tema hobust.

Selle päeva osa võib kokku võtta väga asjalike kohtunike Diana Pruksi ja Varju Kuusemetsa lõpus öeldud sõnadega: väga tore ja hästi laabunud võistlus oli. Kui järgmisel aastal jälle korraldate, kutsuge meid jälle.

Kalle Tõnisma

Fotod: Arvo Tarmula

Perepäev hobustega Arvo Tarmula (1) Perepäev hobustega Arvo Tarmula (2) Perepäev hobustega Arvo Tarmula (3)Fotod: Kaia Vooremaa

Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (1) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (2) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (3) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (4) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (5) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (6) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (7) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (8) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (9) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (10) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (11) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (12) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (13) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (14) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (15) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (16) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (17) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (18) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (19) Perepäev hobustega Kaia Vooremaa  (20)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments