Politsei alustab Läänemaa turvalisuse parandamise projektiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Margus kaldma urmas lauriMargus Kaldma. Foto: Urmas Lauri

Projektiga „Turvaline Läänemaa“ kaardistatakse maakonna kolme valla turvalisuse probleemid ja otsitakse neile lahendusi, teatas Haapsalu politseijaoskonna juht Margus Kaldma.

Haapsalu politseijaoskonna, Lääne-Eesti Päästekeskuse ja Maanteeameti liiklusregistri Haapsalu büroo ning omavalitsuste kostöös viiakse Läänemaa kolmes vallas: Lihula, Noarootsi ja Martna vallas läbi ennetusprojekt „Turvaline Läänemaa“. Projekti peamine eesmärk on parandada turvalisust kogu maakonnas, kaasates selleks vahetult kogukonna liikmeid, kes aitavad selgitada välja oma kodukandi turvalisuse probleemid. Oluline on siinjuures, et me ei pea silmas vaid seda osa turvalisusest, millega igapäevaselt tegelevad politsei, pääste ja maanteeamet vaid laiemas mõttes. Elanike turvatunnet võivad mõjutada väga paljud erinevad tegurid, muuhulgas ka valgustamata tänav, lahtiselt jooksvad kariloomad, kes saaki hävitavad, pügamata hekk, või teadmine, et ratastooliga ei ole võimalik poodi või apteeki siseneda. Elanike abiga soovimegi need probleemid kaardistada, valida välja kõige teravamad ja häirivamad probleemid, leida neile võimalikud lahendused ja lahendajad.

Projekti esimesse ossa valitud valdade valiku aluseks oli see, et neis valdades elavatel inimestel on olemas omavaheline hea side ja huvi turvalisust parandada juba olemas. Projekti on plaanis laiendada ka teistesse valdadesse.

4. septembril algusega kell 15 toimub Lihula Kultuurimajas valla elanikele arutelupäev, kus valla elanikel on võimalus osaleda ja avaldada oma arvamust turvalisust puudutavatel teemadel. Martna ja Noarootsi valdades toimuvad arutelud oktoobrikuus. Analoogse projekti on edukalt läbinud varem Saare maakond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments