Kuuse tänava liiklusmuudatus tekitas esimesel koolipäeval suure segaduse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politsei põhikooli  juures (16)Eile turvasid politseinikud Haapsalu põhikooli õpilaste kooliminekut. Foto: Arvo Tarmula

Esimese koolipäeva hommikul oli Haapsalus Lihula mnt ja Kuuse tänava ristmik autodest umbes, sest paljud lapsi kooli tooma tulnud vanemad polnud teadvustanud, et Kuuse tänava liikluskorraldus muutus.

Kümned autod keerasid Lihula maanteelt harjumuspäraselt Kuuse tänavale, kuigi liiklussuund muutus esmaspäevast vastupidiseks — nüüd tohib sõita Tamme tänava poolt Lihula mnt poole.

Segadust lisas veelgi, et sissesõitu keelav märk asub Lihula mnt ristmikust mõnekümne meetri kaugusel ja nii satuvad Kuuse tänavale pööranud autod sisuliselt tupikusse.

Et mitte takistada kaubaautodele sissepääsu Lihula mnt 5 hoovi, paigaldati sissesõitu keelav märk samale kohale, kus varem oli märk Kuuse tänava ühesuunaliseks muutumise kohta, selgitas Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Politseinik Andrus Kleemani hinnangul peaks linn laskma paigaldada Lihula mnt — Kuuse tänava ristmikule lisatahvlid, mis juhivad autojuhi tähelepanu muutunud liikluskorraldusele juba enne pöörde tegemist. Vikman kinnitas, et lisatahvlid sinna ka saavad.

Sellegipoolest tõdesid politseinikud, et Kuuse tänaval peab politsei liiklusel silma peal hoidma veel mitmel koolihommikul, enne kui inimesed uue korraga harjuvad. „Esialgu juhime muudatusele tähelepanu,” ütles eile hommikul Kuuse tänaval liiklust reguleerinud Ahti Viispert.

Kui Kuuse tänava algus välja arvata, oli esimesel koolipäeval liiklus maakonna suurima kooli — Haapsalu põhikooli — esisel varasemaist aastaist isegi rahulikum, hindas mitmendat aastat koolimaja ees ülekäiguraja juures laste kooliteed turvanud noorsoopolitseinik Tiina Matt.

Siiski pidas Matt kurvaks, et osa lapsevanemaid näitab halba eeskuju, kui veavad lapsi suisa kättpidi vales kohas üle sõidutee.

Esmaspäeva hommikul jälgisid politseinikud ja kümmekond vabatahtlikku abistajat neljateistkümnel Haapsalu ja Uuemõisa ülekäigukohal, et esimene koolipäev mööduks turvaliselt. Kui politseinikel on õigus liiklust reguleerida, siis kollases vestis vabatahtlike peamine töö oli autojuhtide tähelepanu äratada.

Vabatahtlikke abistajaid on politsei kaasanud esimesel koolipäeval kolm aastat. Tänavu olid vabatahtlikud Haapsalu ja Uuemõisa kõrval väljas ka Lihulas ja Kullamaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsallane
9 aastat tagasi

juba esmaspäeva hommikupoole pandi lihula mnt. vastavad märgid, et kuuse tn. pöörates satuvad juhid tupikusse nii et, vaadake liiklusmärke,siis ei sõidaks vastupidises suunas ühesuunalisel kuuse tn.