0

Obama jõuab Tallinnasse kolmapäeva hommikul

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kui algse plaani järgi pidi Ameerika Ühendriikide president Barack Obama jõudma Tallinnasse teisipäeva hilisõhtul ja veetma öö Eesti pealinnas, siis nüüd on teada, et Obama jõuab Tallinnasse kolmapäeva hommikul.

Välisministeeriumist kinnitati BNS-ile, et Obama lennuk maandub Lennart Meri Tallinna lennujaamas enne kella 7. Hilisemalt pressikonverentsilt ning Obama avalikust kõnest Nordea kontserdimajas kuvatakse aga pilt Vabaduse väljakule suurele ekraanile.

Obamal on pärast saabumist esmalt kohtumine Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesega. Toimub tervitustseremoonia presidendi kantselei ees, samuti teeb USA riigpea sissekande külaliste raamatusse Suursaadikute saalis ning Eesti ja Ameerika Ühendriikide president annavad ka pressikonverentsi.

Seejärel on kavas Obama kohtumine peaminister Taavi Rõivasega Stenbocki majas, samuti kohtumine Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Läti presidendi Andris Bērziņši ja Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga. Sellele järgnevad nelja riigipea pressiavaldused.

Seejärel peab Obama avaliku kõne. Järgnevad Obama ja Rõivase sõnavõtud kohtumisel USA ja Eesti kaitseväelastega, mille järel lahkub Obama Eestist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz