5

Juhtkiri: Mis nad tulevad siia meie õuele!

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Lääne Elu lugejate reaktsioon uudisele, et Haapsallu võib tulla Hispaania investorite abiga rajatav suur andmekeskus, oli üllatav. Lääne Elu kommentaariumi põhjal jäi mulje, et suurem osa inimesi on kategooriliselt selle ettevõtmise vastu. Võimalik, et tegemist on hääleka vähemusega, kelle sõnavõtt lihtsalt kõlab valjemini, kuid pettumust valmistas see siiski.

Hiljuti šokeeris inimesi uudis sellest, et PKC sulgeb oma Haapsalu tehase. Siis kõlasid üksteise järel arvamused, kuidas Läänemaa ei ole ikkagi ettevõtlusele atraktiivne koht ja kuidas peaksime rohkem pingutama, et meelitada siia uusi (eriti just kõrgtehnoloogilisi) ettevõtteid. Lugejad sarjasid linnapead ja vallajuhte, et nad midagi ette võta.

Kui iga natuke suurem plaan tehakse kohe maha stiilis „mis nad tulevad siia meie õuele”, polegi muud teha, kui vaadata pealt, kuidas Läänemaa inimestest ja kapitalist tühjaks jookseb. Tuleks mõelda, et ettevõtluskeskkonna üks osa on ka kohalike suhtumine arendustegevusse.

On loomulik, et tehnilised küsimused nagu vajamineva kõrgepingekaabli trassi asukoht jts vajavad veel lahendamist. Ent selmet öelda, et parem ärge üldse seda ehitagegi, ei ole kohe kindlasti vastus, millest oleks kasu.

10. septembril toimuval eskiislahenduse avalikul arutelul on kõigil huvilistel võimalus hispaanlaste ettevõtmisega lähemalt tutvuda, küsida ja ettepanekuid teha.

Jah, vältimatult tekib küsimus, kas nii suur ja kallis projekt saab ka tõeks, kuid nagu kirjutas Lääne Elu oma eelmises juhtkirjas, tasuks anda ettevõtjatele siiski vähemalt võimalus. Kritiseerida jõuab alati.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
oleme näinud
oleme näinud

ridalas jaapanlaste küla ja tehnoparki, linnas elamukvartaleid naftabaasi, teraviljasalve, Holmi kandis, konservitööstust lihakombinaadi asemel ja mitmeid unistuste projekte. ei tule keegi võõras siia heast peast meile õnne tooma, ikka on nad omakasu peal väljas

Tapamaja Server
Tapamaja Server

Nii palju kära mitte millestki? Arvestades tegelinski seniseid projekte ja nende realiseerumist, seda enam.

Aga
Aga

milleks on taris niipalju infot…see ju enamuses tühi loba või andmed mida keegi kogub oma ärihuvide kehtestamiseks.

üksjagu inimesi
üksjagu inimesi

On alati iga asja vastu ja kriitilised. Kui küsida mida nad tahavad siis aetakse niisama ümarikku juttu, jutu pärast. Iseenese tarkusest’ targad, kes on ise suht ebaõnnestunud, kahjuks.

hmmm,
hmmm,

mina olen küll poolt. tulgu aga ja raputagu seda unist mudalinna. aga mingi osa meie linna inimesi ei taha oma mugavustsoonist vist välja tulla, kardavad vist, et äkki saab vahva olema. 😛
tööpakkumiste peale tõustakse tagajalgadele ja tehakse pakkuja maha kui orjapidaja. ja kui inimene veel julgeb tööpakkumise vastu võtta, siis on tunne, et ta kustutakse lihtsalt linna nimistust kui kärnane koer, sest julges ka väikese raha eest tööle minna. varjude ja kummituste linna tõesti.

wpDiscuz