0

Galerii: Tagalahte puhastab kummaline masin

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu Tagalahel müriseb eilsest taimeniiduk, mis puhastab meretaimedest lahe serva Rannarootsi muuseumist kuni Kuursaalini.

Niiduk tuli Haapsalu Tagalahte puhastama Rakverest.

Nelja meetri pikkune lõikur liigub piki merepõhja, lõigates ära liigse taimestiku. „Lõikuri tera sügavust saab vastavalt põhjale reguleerida ja lõigata saab kuni 1,5 meetri sügavuselt,” selgitas töid teostava OÜ Preisori juht Peep Reismann.

Lõigatud taimed kogutakse kokku ja lükatakse kaldale lõikuri asemele paigaldatava kahvliga. Juba esimesel tööpäeval jäi lõikurile lisaks taimedel ette raudpost ja vana roostetanud ankur. „Eks neid üllatusi võib veel tulla,” ütles Reismann.

Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhtaja Krista Vilta sõnul läheb umbes 12 ha suuruse ala puhastamine maksma veidi üle 9700 euro, millest ligi 9000 eurot taotles linnavalitsus Keskkonna Investeeringute Keskuselt (KIK).

Fotod: Arvo Tarmula

Tagalahe puhastamine (1) Tagalahe puhastamine (2) Tagalahe puhastamine (3) Tagalahe puhastamine (4) Tagalahe puhastamine (5) Tagalahe puhastamine (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz