1

Haapsalus puhkes kirsipuu õide

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalus Kalda tänavas õitseb kirsipuu.

"Nädal tagasi märkasin, et kirss on taas õites," ütles Marek Tammemaa. Kuus aastat tagasi istutatud kirsipuu kamndis tänavu esimest saaki ning nüüd on juba uued viljad tekkimas. "Korralik saak oli, näis, mis nüüd saab," lausus Tammemaa.

Viljapuude süggisene õitsemine pole teab mis haruldus. SAageli leidub sügisel õisi õunapuudel, kuid näiteks kümme aasta tagasi augustis oli Paides kirsipuu õites.

Bioloog Rein Sander ütles toona  , et pole midagi erakordset selles, kui puu hakkab keset suve uuesti õitsema.

Vanu Eesti Loodusi lehitsedes hakkas talle silma, et paari–kolme aasta tagant on inimesed sellistest õitsemistest teada andnud. "Mina seletan seda sellega, et hulk aega oli ilm külm, siis läks märjaks ja soojaks nagu kevaditi ikka," lausus ta. "Puuke, lollike arvas, et kevad on käes ja varjatud pungadest tulidki õied."

Fotod: Urmas Lauri

Õitsev kirsipuu 022 Õitsev kirsipuu 003 Õitsev kirsipuu 006

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Anonüümne
Anonüümne

Marek Kirsipuu Привет дела

wpDiscuz