22

Reimo Nebokat: lahendus ei ole see kui lahendust pole!

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa suurima tööandja AS PKC Eesti Haapsalu tehase sulgemine mõjutab otseselt või kaudselt igat läänlast. Kahtlemata on tegemist jahmatava sündmusega, kus aga süüdlaste otsimine piirkonna arengule lahendust ei paku. Seevastu tuleb kriitilise pilguga vaadata üle tegevused, mis aitaksid omavalitsuse poolt kaasa peredele, keda töötuks jäämine otseselt puudutab. Samuti vaatama üle omavalitsuse prioriteedid, kirjutab Reformierakonna Läänemaa piirkonna esimees Reimo Nebokat (pildil).

arendusdivisjoni juht Reimo Nebokat valgustab intervjuus enda rolli Ojulandi skandaalis. Foto: Arvo TarmulaSellised uudised kainestavad ja sunnivad meid revideerime kõiki tegevusi, mida omavalitsus saab teha tööta jäävate inimeste heaks. See on tõesti nö tulekahjule reageerimine, kuid tänases olukorras on see möödapääsmatu ja meie enda inimestele hädavajalik. Lisaks sellele tuleb vaadata üle ka ülejäänud omavalitsuse prioriteedid, et olla atraktiivne keskkond ettevõtjale, kes meie piirkonnas tasuvaid töökohti looks.

Ridala vallavolikogu liikmena teen ettepaneku volikogul koguneda esimesel võimalusel, et otsida võimalikke lahendusi leevendamaks tehase sulgemisest tingitud kahju.

Ühe prioriteedina näen ma Kiltsi tööstusala väljaarendamist, mis pakuks soodsaid ning kompleksseid ettevõtluskeskkonna tingimusi. See on projekt, mis ei leevenda tänast tragöödiat, kuid aitab kindlasti kaasa meie piirkonna arengule ning annaks kohalikele tööd.

Usun, et ka sellel mündil on oma teine pool. Toetan Lauri Luige initsiatiivi kutsuda kokku ümarlaud, et üheskoos teha plaan, kuidas sellest keerulisest olukorrast välja tulla. Omalt poolt soovitaksin kaasata ka Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Läänemaa Arenduskeskust ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust. Ikka selleks, et osata pakkuda ettevõtjatele välja seda tühimikku, mida PKC Haapsalu tehase sulgemine endaga kaasa toob.

PKC Haapsalu tehases töötas ligi 50 Ridala valla maksumaksjat.

Reimo Nebokat, Ridala vallavolikogu liige, Reformierakonna Ridala piirkonna esimees

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
...ma tean,
...ma tean,

PKC jääks hoobilt Hps pakika- töölised, küsige 1/4 vähem palka!

kodanik 2
kodanik 2

Nebokat, millal sa viimati Haapsalu PKC’s käisid? Oled sa üldse seal kunagi käinud. Kas vallavanem ja volikogu esimees on käinud? Sama küsimus Suklesele, Karilaidile, Luigele, Suurele ja maavanem Mäesalule !!!

Maa+Rott
Maa+Rott

aga mulle meeldib see, et Läänemaa töötukassa 12 vaba töökohta jagab laiali nende SEITSE rasvunud ametnikku!!

kodanik
kodanik

Õnneks ei ole nad ka linna palgal

Aga
Aga

///… Nõus kodanikuga……………. Ei kesk , isamaa ega sotsid tee midagi ///
SEE ju siis IRL`i kommentaar !
Ikka ja jälle erakondade kemplemine?!

Kurat – kas on võimalik ilma teise eestlase õgimiseta ka lihtsalt asju ajada?

Nõus kodanikuga
Nõus kodanikuga

Ainult riigiametnikel ongi veel tööd Haapsalus. kas pole tõesti naeruväärne nii väikese linna jaoks niipalju ametnikke. kel veel oma firmad ka. Nagu ühest kommentaarist selgub pole enamusel isegi kõrgharidust. Mida siis tahta. Neil pole haridust , oskust ega tahtmistki midagi muuta. Kogu aeg üks ja seesama seltskond võimul ja vahet pole, kes on võimul , Ei kesk , isamaa ega sotsid tee midagi.

Aga
Aga

tööstuspiirkond PKC jätab ju nüüd hooned maha ( paneb vast müüki ).
Kas on odavam luua uut või kasutada olemasolevat ?
Ümarlaua teemaks tarkadele . Aega ju aasta lõpuni !

kodanik
kodanik

Haapsalu linnal on 3 aselinnapead ja lvs 6 osakonnajuhti, vähesel rohkemal määral on osakonnajuhtide ja linnapeade töö dubleeriv, kokku kulub linnal nende 6 töötaja palga jaoks MINIMAALSELT 186 000 eurot aastas. Seega,kui uue aasta eelarveks murtakse päid,kust kaotatud 4% kärbetega tasa teha, siis minu jaoks on pilt küll päris selge, kust kärped algust peaksid saama. Haapsalu linn saab hakkama ka ühe aselinnapeaga ja osakonnajuhtide kohad lvs ei ole üldse vajalikud. Hetke seis selles majas on selline,kus ühe töötaja jaoks on 3 ülemust.

Kätlin
Kätlin

Jessake, nad on 20 aastat võimul olnud ja nüüd hakkavad veel ümarlauda ka kokku kutsuma. Tore on seal kindlasti istuda ja vaadata, kuidas maja põleb kuna kustutusvahendid ununesid maha.

Haapsalu elanik
Haapsalu elanik
Mis siin ikka, oleme kiiresti muutuvas majanduskeskonnas ja endised lahendused ei tööta homme. Eesti on minetamas odava tööjõuga maa mainet – mis on hea. Poliitikud peaksid ennetama ja analüüsima olukordi. Mina isiklikult näen süüd PKC sulgemisel kohalikul juhtkonnal, kes suhtus tööinimesse väga vaenulikult. Ükski endast lugupidav Töötaja ei lähe sellise Tööandja juurde tagasi, kes käitub Töötaja vaenulikult. Eesti saab tunda suuremat katastroofi u. 20 aasta pärast, kus me peaks andma oma riigi üle tänastele lastele. Nii õhukest Riiki ei sooviks ka vihavaenlasele pärandiks anda. Edu Haapsalu ja inimestele, kes kannatavad PKC sulgemise tagajärjel. Tsiteerin ühte tuntud inimest (kahjuks lahkunud) *… Loe rohkem »
põhjakäind poliitikule
põhjakäind poliitikule

Rerfi ametlik poliitika sisuks oli on ja jääb see et lahendusi pole ja ei tule. Vastasel korral ei põgeneks inimesed läänemaalt minema aga lähevad ju ja tagasi ei tule. Tore oleks kui te ise ka sama poliitilist trendi järgiksite ja läheksite soome ehitus töödele ja ei peediks siin läänemaa rahvast

wpDiscuz