0

Mäemõisa pargis peeti Ridala külademänge

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läinud laupäeval, 2. augustil toimunud Ridala külademängude päev oli tõeliselt sportlik. Kohaletulnud said oma osavust ja oskusi proovile panna paljudel spordialadel. Vaatamata palavusele ja bluusipäevadele Haapsalus jätkus osavõtjaid kõikidele aladele. Oli rohkem noori ja lapsi, oli uustulnukaid ja neid, kes pole vahele jätnud ühtegi külademängu. Päev algas kell 11 ja lõppes autasustamisega kell 8 õhtul. Päeva juhtis ja meeleolumuusikat pakkus MTÜ „Vingerpillist“ Andres Sein.

Lastele ja täiskasvanutele kokku oli kavas 10 ala. Kõige suurema võhma said võrkpallimängijad, kus kõik 7 võistkonda omavahel läbi mängisid.

Võitis võistkond Tanska, kelle koosseisus mängisid Urmas Koppe, Maigi Koppe, Paul Koppe ja Kaidi Talts. Sulgpallis meestele oli osa võtmas 8 paari. I kohale mängisid Urmas Koppe ja Priit Loos.

Naismängude võitjateks viie paari hulgas tulid Ly Märss ja Maret Valk.

Petankihuvilisi oli 18. Toimus kiirturniir, kus kõige täpsemaks kuuliviskajaks osutus 13-aastane Jaagup Eks, tema järel Pille Jaani ja Viive Pärna.

Lendgolfis oli võimalik mängida kolme korviga rajal. Võistlushimulisi oli 20. Mängiti kaks ringi. Kõige vähema visete arvuga läbis raja Martin Viilma, teine oli Indrek Laidoner ja kolmas Silver Pipenberg.

Kultuurimaastikumängus tuli läbida kaardi järgi viis kontrollpunkti ja vastata küsimustele, mis puudutasid Ridala valla kultuurielu. Siin näitasid parimat orienteerumisoskust ja teadmisi Virge Tiik ja Leana Toomemägi.

Väsitavale päevale panid punkti jõumehed ja jõunaised. Sooritada tuli kaks ala: 50 kg kangi surumine rinnalt ja u 50 kg topisnukuga jooks. Libeda nahast topisnuku kandmisega oli toime tulla päris keerukas. See pakkus head nalja pealtvaatajatele kui võistlejatele endile. Meeste jõumehe tiitli võitis Martin Viilma Maiko Toomemägi ja Kaido Märss (jun) ees, naistest oli võidukas Ly Märss.

Lapsed võistlesid rahvastepallis, kombineeritud jooksudes, rulluisutamises, jalgrattasõidus.

Rahvastepallis võitis Võnnu võistkond ( Grete Sadulsepp, Germo Pärna, Reelika Pärna, Elery Kallas, Leanika Pärna ja Kärt Hansman).

Rulluisus ja jalgrattas tuli läbida slaalomrada. Jooksualadeks olid tagurpidijooks, vastupidavusjooks ja teatejooks pargi ringrajal.

Teatejooksus pidi võistkonda kuuluma ka üks täiskasvanu, kes pidi jooksma terve ringi (650 m). Lapsed võisid raja jagada vastavalt võimetele. Rajale läks 4 võistkonda. Kiiremad olid võnnukad.

Lastealadelt kõige rohkem medaleid korjasid Kleer Jaani, Mia- Elisa Maripuu, Tanel Toomemägi, Kristofer Tiik, Urmet Pärna ja Germo Pärna.

Spordivõistluste vahel oli kõigil võimalus tutvuda uudse alaga „slackline“. Kahe puu vahele pingutatud tasakaalulint nõudis head tasakaalu ja keskendumist. Vähesed suutsid lindi peal püsida ja edasi liikuda. Katsetamas olid nii noored kui vanad.

Tihedas päevas leidus ka aeg harimisele. HKHK õpetaja Tiina Sootalu korraldas praktilise õppetunni „Maitsetaimed köögis“. Paljudele oli üllatuseks, et koduaias kasvatatavatest maitsetaimedest on võimalik nii häid suupisteid teha. Need suutäied kulusid juba väsima hakanud kehale väga ära.

Päeva lõppedes jagati kätte auhinnad ja tehti plaane juubelimängudeks.

Külademänge toetas kohaliku omaalgatuse programm.

Pille Raudsepp

Fotod: Aleksander Ender

ridala külademängud (1)

Martin Viilma oli osavaim slackline´il.

ridala külademängud (2)

Vanemate laste jooksustart.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz