Kristliku peretraditsiooni kaitsjad alustasid oma valgustustuuri Haapsalust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peretraditsioon EE 002Eesti Ekspress, 6. august. Repro: Urmas Lauri

Varro Vooglaiu suvetuur. Kristliku peretraditsiooni kaitsjate Haapsalu ürituselt selgus, et Varro Vooglaid ja Markus Järvi on väga head müügimehed. Publik võttis mõnuga omaks kõik nende mõtted, kirjutab Kristi Vainküla tänase Eesti Ekspressi artiklis „Ei ole absurdsemat asja kui geikristlaste liikumine!”.

Haapsalu. Esmaspäev, 4. august.

Püha Johannese kiriku varjulises aias on 32 kraadi. Kiriku tagahoovis sätivad heledates triiksärkides Varro Vooglaid ja Markus Järvi lipsusid ette. Vooglaid paneb veinipunase valgete täppidega, Järvi triibulise. Keskpäevases lõõmas poevad mehed pintsakutesse ning astuvad vaikides jahedasse kirikusse.

Aega on veel veerand tundi, kui peaks algama Perekonna traditsiooni kaitsjate ja kooselu seaduse vastaste (ühing SAPTK) kohtumine oma toetajatega.

Üritus on välja kuulutatud koguduse majja ja nii käivad huvilised seal ukselinki lõgistamas. Ei ole ühtegi silti, et kogunemine on üle viidud kirikusse.

"Ei, seal on matusebüroo, siit uksest," juhatab üks mees inimesi kiriku küljeuksest sisenema.

Väikeses valgete seintega pühakojas on end kuulama sättinud umbes 30 inimest. Domineerivad mehed vanuses 60+.

“See on haiglaslik, saad sa aru. Haig-la-ne!” räägib vanem proua teises pingireas inginaabrile kõrva. “Mulle ei meeldi teised naised, näiteks”. Prouad raputavad vastikusest päid.

Ei ole hetkel Eestis suuremat teemat, kus poleks nii palju eelarvamusi, nõutust ja halvastiütlemisi.

Paar päeva tagasi postitas kirjanik Karl Martin Sinijärv teate näitleja Lembit Petersoni Facebooki seinale: Hea Lembit, palun tee nii, et Varro &The Gang (saptk?) ei oleks nii masendavalt kurjad. Jah, nad tahavad rahulikke inimesi ära tappa./-/

Kuidas ja miks on Järvi ja Vooglaid jätnud endase ohtliku gängi mulje?

Ekspressi reporter istus kirikus kolmandasse ritta, kuulas ja veendus, et asjad pole sugugi nii hullud.

Selgub, et kohaletulnuid huvitab just homode teema. Algne lootus, et kohtumine perekonna väärtustajatega võiks vältida vastandamist homodega, praguneb esimese tunni lõpuks.

Vooglaid teeb viisaka katse teemaga lõpetada. „Võtame teema kokku. Eesti kirikute nõukogu kõik suuremad usuühendused on seisukohal, et homoseksuaalsed suhted on loomuvastased ja ebamoraalsed. See on surmapatt. Nii. Mingit geikristlust pole olemas, sa võid väita miga iganes!“

Teemat laiendas Järvi: „Samal ajal Eesti Rahvusringhäälingus – meie kõigi maksurahade eest – on olemas üks kristlik saade, „Kirikuelu“, ja seda juhib kes? See on üks geikristlaste juhtfiguure. Kas te kujutate ette?! (kirikut läbib summutatud ohe). Selline absurd! Mida sa oskad öelda?!“

Kaks tundi on läbi. Rahvas valgub laiali. Enamik tänab esinejaid kättpidi.

Suur pruun nahkportfell käe otsas, läheb tänusõnu ütlema ka kunagine Tallinna kesklinna juht, praegune Kullamaa vallavanem Jüri Ott.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
9 aastat tagasi

pole ullu! varsti tuleb puutin ja kõikvõimalikud gei….lalalaaaa saavad rosinasse!

ka ma
9 aastat tagasi

Nimetada seda ettevõtmist vihaorganisatsiooniks on sama, mis öelda, et Rootsit kui riiki ei eksisteeri.

ma
9 aastat tagasi

Õnneks ei sõltu sellest vihaorganisatsioonist enam midagi. Väita, et ei ole geikristlasi, on sama, mis öelda, et Rootsit kui riiki ei eksisteeri.

jõudu Varrole
9 aastat tagasi

peretraditsioonide kaitsmisel ja väärakate perverssuste vastu võitlemisel