Tolmav tee paneb proovile kullamaalaste kannatuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kalju–Kullamaa kruusatee liikluskoormust on kasvatanud Koluvere silla remont, kiiruspiirang asja ei leevenda. Lääne Elu lugejate teatel hakkab tee tolm juba taluvuse piire ületama.

Kullamaa vallavanema Jüri Oti sõnul on kaebus õigustatud: ümbruskonnas on majapidamisi ja suvitajaid. Kui tuult pole, püsib paks tolm nelja kilomeetri pikkusel teelõigul ja ümbruskonnas pikka aega õhus.

„Keegi ei arvanud, et asi läheb nii hulluks,” sõnas Ott.

Ott ütles, et on teavitanud maanteeametit, sest tee kuulub riigile, mitte vallale, ja vajadusel on amet lasknud teelõiku ka kasta, aga sellest ei ole kauaks abi.

Kaebust pidas õigustatuks ka maanteeameti Haapsalu esinduse hooldeosakonna peaspetsialist Tiit Ruut.
Ruut kinnitas, et tolmutõrjet on teel tehtud, samuti kastetakse vajadusel teed, aga kui on väga kuiv, pole soolatamisel loodetud mõju: lihtsalt ei ole õhuniiskust, mida siduda.

Oti sõnul teeb asja hullemaks seegi, et 50 km/t kiiruspiirangust ei peeta kinni: kiputakse sõitma 70–80ga, mõni sõidab ka 90ga. „Võiks ju sõita mõistlikult, aga vajutavad pedaali põhja, eriti nooremad. Ei tea, mis hullus see on,” ütles ta.

Ott ütles, et kihutajatega on vallas probleeme ka Liivi–Kullamaa teel. Hiljaaegu aga kihutas keegi autoga Kullamaa kooli staadionil, mille kohta tegi vallavalitsus ka politseile avalduse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tolmutatud+Talu.
9 aastat tagasi

Päästevest selga ja hämama, tolm lendab korstnast !!!
Riigitee Leila- Koluvere ei ole teemaga seotud.