1

President Ilves otsustas Annuselt, Tuiksoolt ja Kangurilt teenetemärgid ära võtta

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

tuiksoo“Juba kaheksa aastat tagasi tekkis mul foobia – tunne, et mind jälitatakse, kuulatakse pealt ja et võimu püütakse teostada läbi jõustruktuuride,” meenutab kohtus süüdi mõistetud eksminister Ester Tuiksoo, kelle sõnul on ta maksnud kohtuprotsessi tõttu ränka hinda ka eraeluliselt.  Foto: Pealinn

President Toomas Hendrik Ilves otsustas ära võtta Toomas Annuselt ja Ester Tuiksoolt neile 2006. aastal antud Valgetähe III klassi teenetemärgi ning Kalev Kangurilt talle 2004. aastal antud Valgetähe IV klassi teenetemärgi, sest Riigikohus mõistis nad süüdi korruptsioonikuritegudes ja süüdimõistev kohtuotsus on jõustunud.

Teenetemärkide seaduse kohaselt võib Vabariigi President otsustada teenetemärgi äravõtmise, kui on jõustunud kohtuotsus, millega isik on süüdi mõistetud tahtliku kuriteo toimepanemises või saavad teatavaks enne teenetemärgi andmist esinenud asjaolud, millest teadmise korral ei oleks isikule teenetemärki antud või isiku hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle teenetemärgi andmise.

Isik, kellelt riigipea on oma otsusega teenetemärgi ära võtnud, peab teenetemärgi tagastama Vabariigi Presidendi Kantseleile.

Maadevahetuse kriminaalasjas pistise võtmises süüdi mõistetud Villu Reiljan jäi 2002. aastal saadud Riigivapi IV klassi teenetemärgist ja 2006. aastal saadud Valgetähe II klassi teenetemärgist ilma juba 2010. aastal, mil riigikohus mõistis ta pistisega seotud süütegudes lõplikult süüdi Rävala kinnistu süüasjas, kirjutas Postimees.

Varem on president 2009. aastal teenetemärgi ära võtnud Herman Simmilt, Risto Mikael Teinonenilt ja Aivar Otsaltilt ning 2013. aastal Jaan Aitajalt.

Presidendi kantselei pressiesindaja ütles Postimehele, et seni on neist oma teenetemärgi tagastanud vaid Aivar Otsalt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ILLAR
ILLAR

VÕTKU ÄRA JAH JA ANDKU SUURVARAS SIIMULE KOI MEDALID JA TEENETEMÄRGID !!!

wpDiscuz