0

Seitse suveteatrisoovitust

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teater Kass tulisel plekkkatusel

Hetk etendusest "Kass tulisel plekk-katusel". Foto Mats Õun

Et aidata neid, kes suvise puhkuse ajal otsivad ka väheke vaimutoitu, koostas Lääne Elu ülevaate Läänemaal ja selle ümbruses asuvatest suveteatrietendustest.

Haapsalu 

15. juulil jõuab Haapsalu Piiskopilinnusesse Eestis tuuritav „Liblikad siseorganites ehk armastus, mis päästab maailma”. Monoteatri etenduses mängivad Jan Uuspõld ja Piret Kalda. Tükis küsitakse, mis päästab maailma ja saadakse vastuseks, et vaid armastus.

18. juulil on Iloni imedemaal võimalik näha Tartu üliõpilasteatri lavastust „Püüdetult ulbib laia jõe laisal voolul roheline konn“, mis koosneb üheksast kyogen’ist ehk satiiriga  vürtsitatud jaapani lühinäidendist. Erinevate koosseisudega on Kalev Kudu lavastatud tükki mängitud 2010. aastast alates.

Laitse graniitvilla

Haapsalust 68 kilomeetri kaugusel asuvas Laitses on 3.-28. augustini kavas „Kass tulisel plekk-katusel“. Näidend räägib õhtust, kus pere saab kokku ja räägib tõtt oma elu  ummiku poole liikumisest – ühel alkoholi, teisel rahuldamata kirgede, armukadeduse, tunnistamata tunnete või haiguse tõttu. Etenduse lavastas Ingomar Vihmar ameerika kirjaniku Tennessee Williamsi näidendi põhjal.

Ohtu mõis

Haapsalust 80 kilomeetri kaugusel Keila vallas asuvas Ohtu mõisas etendub 24. juulist 17. augustini Roman Baskini lavastatud perekomöödia „Mesallianss“, kus mängivad Martin Veinmann, Elina Pähklimägi, Alo Kõrve jpt. Pärast seda, kui lennuk kasvhoonesse maandub, saab näha, kuidas paljastub ühe pealtnäha kõrge moraaliga perekonna tõeline nägu, kui kõik luukered kapist kolinal välja kukuvad.

Saueaugu teatritalu

Haapsalust 35 kilomeetri kaugusel Saueaugul saab 12. augustil näha Ugala teatri esietendust „Mere märgid”, mida mängitakse augusti lõpuni. Tüki lavastas Margus Kasterpalu ning osades on  Kadri Adamson ja Meelis Rämmeld.

Tõstamaa mõis

109 kilomeetri kaugusel Tõstamaa suveteatris mängitakse 9.-20. juulini möödunud aastal esietendunud näitemängu „Vanameestesuvi“. Etenduse tegevus toimub 1969. aasta augustis väikeses alevis ja räägib rahva jumaldatud meelelahutajate raskest argipäevast. Lavastaja Kerda Kordemets. Osades mängivad Andrus Vaarik, Laine Mägi, Indrek Ojari jpt.

Augustis esietendub samas Gerda Kordemetsa lavastus „Tsepeliin”, mille tegevus toimub I maailmasõja alguspäevil ühes Liivimaa kolkamõisas, kus põrkuvad erinevad maailmavaated, mis puudutavad nii sõda, armastust ja mammonat kui ka elu ja surma. Tükki saab näha 3.-23. augustini. Mängivad Margus Luik, Andrus Vaarik, Kersti Tombak jt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz