Lahkus Sven-Aage Nõmmisto

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sven Nõmmisto ja Anne Kase katsetasid eile sõitu, kuid platvorm jäi teise trepiastme taha kinni. Foto: Katrin Pärnpuu
 

Täna öösel lakkas pärast lühajalist haigust tuksumast Läänemaa invaliikumise ühe alusepanija Sven-Aage Nõmmisto süda. 

Lastehalvatuse tõttu jäi Nõmmisto viiekuuselt halvatusse ja veetis kogu oma elu ratastoolis. Sellele vaatamata suutis ta kaugõppes lõpetada Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja avada oma õigusabikontori, olles abiks ja nõuandjaks väga paljudele inimestele. 

1989-1993 kuulus ta Lääne Maavolikokku ja oli hiljem kaks korda Haapsalu linnavolikogu liige. Nõmmisto on töötanud Lääne maavalitsuse omandireformi osakonnas ja ta oli Haapsalu linnavalitsuse juriidilise osakonna alusepanija. 
 
 
Sven-Aage Nõmmisto oli aktiivne inimene, kes juhtis tähelepanu puuetega inimeste probleemidele nii Läänemaal kui ka kogu Eestis. 1988-1995 oli ta Läänemaa Invaühingu juhatuse esimees.

Sven-Aage Nõmmisto oli suurepärase huumorisoonega, soe ja sõbralik inimene, kellel ei puudunud julgus välja öelda seda, mida ta mõtles. Läbi talle omase huumoripirisma on ta oma mõtted möödanikust, olevikust ja tulevikust pannud kirja kogumikku "Puude taga on inimene". 

 

 
 

 

 

 
 
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
9 aastat tagasi

Tõsiselt tore ja rõõmsameelne inimene,et kõigil oleks niipalju positiivsust kui temal.

Aase Saareväli
9 aastat tagasi

Väga kurb! Sven vaatamata oma puudele suutis oma eluga ise toime tulla ja teisi veel aidata!! Ta oli minule alati eeskujuks!!! Alati rõõmus ja väga hea huumoriga, ning huvitav vestluskaaslane!!! Hüvasti mu kallis sõber!

vilx
9 aastat tagasi

Lahkus ääretult vapper ja tubli inimene. Olgu tal teispoolsuses õnne rohkem!

Mikk
9 aastat tagasi

Kurvad uudised. Kaastunne. Lahkus üks tore inimene.