0

Järgmisest nädalast läheb internet ja helistamine Euroopas odavamaks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Alates 1. juulist on Euroopa Liidu riikides ning Norras, Islandil ja Lichtensteinis mobiiliga helistamine 21 ning interneti kasutamine 56 protsenti praegusest odavam.

Juulist on Euroopas reisides mobiilse interneti maksimaalne hind 24 senti megabaidi eest, senise 54 asemel ning helistamine maksab 28,8 asemel 22,8 senti ning kõne vastuvõtmine 8,4 asemel 6 senti minuti eest, SMS-i saatmine maksab edaspidi senise 9,6 asemel maksimaalselt 7,2 senti.

Tele2 Eesti rändlusteenuste juhi Kristjan Viilmanni sõnul operaatorid oluliselt miinusesse ei jää kuna inimeste hirm suure arve ees väheneb ja kasutus kasvab.

“Uus regulatsioon on samm lähemale sellele, et Euroopas saab telefoni sama soodsalt kui Eestis kasutada. Regulatsioon ei puuduta riigisiseseid tariife ja paradoksaalsel kombel on Eestis praegu mõne operaatori juures võimalik ilma internetipaketita maksta ühe megabaidi eest ka 2,28 eurot, mis on pea kümme korda rohkem kui seda näiteks Hispaanias reisides,” ütles Viilmann.

Tema sõnul on välismaal kõige soodsam kasutada internetipakette, mis sisaldavad näiteks 20 või 50 megabaiti andmesidet.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz