0

Juhtkiri: Lääne Elu uuendas kujundust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ILE 25ga inimene tahab vahel midagi uut. Uut tapeeti seina, uut kleiti või lipsu. Lääne Elu uuendas kujundust, mis oli muutumatu püsinud õige mitu aastat. Ka meie tahtsime, et näeksime välja uuem ja huvitavam, et hommikul postkastist võttes vaataks vastu nüüdisaegse väljanägemisega ajaleht.

Lugeja on ehk tähele pannud, et juba eelmisest kolmapäevast näeb Lääne Elu pisut teistsugune kui varem. Uue kujunduse autor on Andrus Rebane. Ta ütles, et kujundust tehes oli tema eesmärk, et Lääne Elu kujunduskeel oleks lihtsam ja selgem ning moodsam. Et lugejate pilk rändaks pealkirjalt pealkirjale, fotolt fotole ja leheküljelt leheküljele nii, nagu lehetegijad seda soovisid. Et kõik oleks hõlpsalt leitav ja arusaadav.

Kujunduse muutmisega koos uuendas Lääne Elu ka toimetuse tehnoloogilisi lahendusi. Ikka selleks, et ajaga kaasas käia ja teha lugejatele paremat lehte. Uuenenud kujundusega Lääne Elu kiri peaks olema paremini loetav. Samuti on leht ise laiem. Kui te ei usu, siis võrrelge uut ja vana Lääne Elu. Uus Lääne Elu on suurem kui vana. Seda põhjusel, et uus kujundus võttis kasutusele rohkem paberipinda, millele ajalehte trükime.

Külgede laiemaks minek tõi kaasa muutuse ka reklaamipindade suuruses. Need vastavad nüüd Eestis enamlevinud standardile. See omakorda teeb lihtsamaks reklaamiandjate töö. Suurem reklaamihulk omakorda annab lugejaile kindlust, et Lääne Elu jõuab kvaliteetsena postkasti.
Lehe ülesehitus muutus õige pisut. Telekava ja kuulutused peaks olema nüüd selgemini loetavad, samuti ülipopulaarne rubriik „Kuhu minna”. Veel mõned nädalad ilmub meil järjejutt. Niibi kooli kroonika lõppedes peaks selle asendama nõuanderubriik. Ja ärge unustage vaadata viimaselt küljelt, kui soe on merevesi Paralepas.
Head lugemist!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz