Vormsis nähti jälle karu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läinud nädalal nägi vormsilane Anders Olav Lindeberg Fällerna ja Suuremõisa küla vahel põllul mesitarude poole teel olnud karu.

Lindeberg rääkis, et inimesi nähes karu ehmatas ja põgenes metsa.

„Tõusis korraks püsti ja vaatas meile paarisaja meetri kauguselt otsa,” meenutas Lindeberg. Tema sõnul oli tegemist täiskasvanud karuga. Neljal jalal oli karu turi keskmist kasvu mehe puusa kõrgusel.

Pühapäeval leidnud kohalikud jahmehed karujälgi Suuremõisa rannast.

Norrbys elav Lindeberg ütles, et nende küla kaudu karud tavaliselt Vormsi tulevadki. Karu tuleb Noarootsist Seasaarele ja sealt ujudes Vormsi.

Suurulukite uurija Peep Männil pakkus, et tegemist võib olla noore karuga, kes otsib endale elupaika. Selline karu võib saarele ka pikemaks ajaks jääda, kui leiab piisavalt toitu. Karu on praegu taimetoitlane, sööb noori taimi, aga ka sipelgaid. Mesitaru kallale võib ta minna, aga loomi ta murdma ei hakka. Vanemaks saades peab karu aga mujale minema, sest Vormsist tal partnerit leida pole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Peedu Vaino
9 aastat tagasi

Laupäeval 31.05 ,9.30 paiku oli Seasaare juures laeva tee peal ja ujus mandrile,tegime pilti aga pikalt juttu ei puhunud