Läänemaa lapsed tutvuvad pärismuskultuuriga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Folkloorinõukogu Noortekoja eestvedamisel toimuvad tänasest kolmapäevani Läänemaal algklassiõpilaste pärimuspäevad. 

Kolme päeva jooksul antakse enam kui 90 lapsele võimalus leida enda seos pärimuskultuuriga ning eestlaste pärimuskultuuri tutvustatakse tavapärasest koolitunnist vabamas ja põnevamas vormis.

Esmalt kogunetakse August Tampärgi nimelises Hanila muuseumis, kus saab tutvuda vanade tööriistade ja käsitööesemetega ning neid ka oma käega proovida. Noortekoja liikmetega koos lauldakse, tantsitakse ja õpitakse või tuletatakse meelde, milliseid mänge on vanasti mängitud. Pärimuspäevade programmi koostades on jälgitud, et see sisaldaks osalejate kodukandi pärimust. Päeva teises osas minnakse Ranna Rantšosse, kus räägitakse lähemalt talutöödest ja koduloomadega seotud pärimusest.

Pärimuspäevad on üks väike samm kaugema sihi poole, et lapsed oleksid oma igapäeva elus aktiivsed pärimuse kandjad ja nende pärimuskultuurialased teadmised on osa eesti laste „päristeadmistest“.

Sündmust korraldab Eesti folkloorinõukogu juures tegutsev noorte töörühm ja toetab Hasartmängumaksu Nõukogu.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments