Lillelaat palistas pühapäeval Haapsalu Lossiplatsi ääri

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

lillelaatHaapsalu lillelaat. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu lillelaadal oli palju suvelilli ja püsikuid, aga ka viljapuuistikuid, maasika– ja maitsetaimi; lilleamplite kõrval oli lai valik maitsetaimeampleid ja rõdutomatitaimi.

„Kõige paremini saavad ostjad ja müüjad öelda, aga tundus, et hästi läks,” ütles lillelaada korraldaja, Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Müüjaid oli kokku 20 ja seda on Murumäe sõnul poolepäevase kiire laada kohta päris palju.

„Ma ei arva, et peaksime laada veel suuremaks tegema,” ütles Murumägi.

Kõige kaugemalt tulija oli Kanepi aiand. Üks kauasemaid Haapsalu lillelaadal osalejaid on Valgeanso talu Puhtaleivakülast Tartumaalt.

Läänemalt oli laadal neli müüjat. Noarootsist oli Lilleparun, kelle lilli ostavad Haapsalu paljud ettevõtted, sh Dietrichi kohvik. Milvi Pauts on kohalik lillemüüja, kes on käinud Haapsalu lillelaadal peaaegu selle algusest alates. Tema pakub elulõngasid, püsikuid ja põõsaid. Oma kaubaga olid laadal veel FIE Raivo Ulm ja Aet Aavekukk Kullamaalt.

„Haapsalu laadale tullakse heameelega, sest meil on spetsiifiline taimelaat,” ütles Murumägi.

Haapsalu lillelaat mai viimasel pühapäeval on toiminud 18 aastat. Alguses oli laat kultuurimaja ees treppidel, nüüdseks on laat laienenud Lossiplatsile ja linnusemüüri äärde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments